Αν ψάχνετε έναν γρήγορο, διασκεδαστικό και νόστιμο μεζέ μπύρας, δοκιμάστε αυτά τα viral λουκάνικα poppers! Αλμυρά, τυρώδη και καπνιστά, είναι το ιδανικό ορεκτικό με λίγα υλικά. Λουκάνικα ανοιγμένα σε σχήμα «βάρκας» με γέμιση της επιλογής σας, ήπια ή πικάντικη, κάνουν αυτή τη συνταγή εύκολη και εντυπωσιακή.
ΥΛΙΚΑ
6 λουκάνικα χωριάτικα, χοιρινά, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον, καβουρντισμένο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγ. τριμμένο τσένταρ
½ φλιτζ. τσαγ. τριμμένη μοτσαρέλα
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
Για την σάλτσα μουστάρδας
150 ml μαγιονέζα
50 ml μουστάρδα κίτρινη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη Traeger Pellet Grill ή μια ψησταριά κλειστού τύπου με καπάκι στους 135°C.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετέ την μαγιονέζα με την μουστάρδα και δουλεύετε για λίγο με ένα αυγοδάρτη να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρετε την σάλτσα σε ένα μπουκάλι squeeze.
Στη συνέχεια χαράζετε τα λουκάνικα κατά μήκος, χωρίς να τα κόψετε τελείως από άκρη σε άκρη. Έπειτα αφού έχετε χαράξει τα λουκάνικα, ανοίγετε απαλά την σχισμή που δημιουργήθηκε, δίνοντας σε κάθε λουκάνικο το σχήμα μιας «βαρκούλας».
Γεμίζετε τα λουκάνικα πρώτα με μια κουταλιά τυρί κρέμα στο καθένα και πασπαλίζετε με την καπνιστή πάπρικα. Συνεχίζετε βάζοντας από πάνω λίγη πιπεριά Φλωρίνης και λίγη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, την σάλτσα μουστάρδας, τα δύο τυριά τριμμένα. Τέλος προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον, το οποίο έχετε ήδη καβουρντίσει.
Ψήνετε για 45 λεπτά στους 135ο C και σερβίρετε κόβοντας τα λουκάνικα poppers στη μέση.
Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.
Created by Mirsini Lampraki
Comments