Καπνιστός Σολομός




Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτόν τον εκπληκτικό καπνιστό σολομό με απίστευτη ευκολία και μοναδική γεύση, τέλειο κάθε φορά.


ΥΛΙΚΑ


• 1 φιλέτο σολομού περίπου 1,1-1,3 kg

• 1/2 φλιτζάνι αλάτι kosher

• 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

• 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


•Αφαιρέστε όλα τα οστά και την πέτσα από τον σολομό


•Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε αλάτι, ζάχαρη και μαύρο πιπέρι. Τοποθετήστε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης σε μια επίπεδη επιφάνεια που έχει μήκος τουλάχιστον 15cm. Απλώστε το 1/2 του μείγματος πάνω από την μεμβράνη και τοποθετήστε το φιλέτο. Απλώστε και στο πάνω μέρος του φιλέτου το υπόλοιπο μείγμα. Διπλώστε τις άκρες της μεμβράνης και τυλίξτε καλά


•Τοποθετήστε το τυλιγμένο φιλέτο σολομού στο κάτω μέρος ενός επίπεδου, ορθογωνίου ταψιού. Τοποθετήστε ένα άλλο πανομοιότυπο ταψί πάνω από το φιλέτο. Τοποθετήστε μερικά κουτιά ή κάτι βαρύ μέσα στο επάνω ταψί για να το ζυγίσετε, διασφαλίζοντας ότι το βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα.


• Μεταφέρετε το σταθμισμένο φιλέτο σολομού στο ψυγείο για 4 έως 6 ώρες.


• Αφαιρέστε το σολομό από την μεμβράνη και ξεπλύνετε καλά (εάν δεν ξεβγάλετε καλά θα οδηγήσει σε αλμυρό τελικό αποτέλεσμα). Τοποθετήστε το φιλέτο προς τα κάτω σε μια σχάρα πάνω από ένα δίσκο φύλλων αλουμινίου και στεγνώστε το. Τοποθετήστε τον δίσκο αλουμινίου στο ψυγείο και αφήστε τον σολομό να στεγνώσει όλη τη νύχτα. Αυτό επιτρέπει να σχηματιστεί ένα κολλώδες φιλμ που ονομάζεται σφαιρίδιο στην επιφάνεια του σολομού. Το σφαιρίδιο βοηθά τον καπνό να κολλήσει στα ψάρια.


• Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία Traeger σε 82℃ και προθερμάνετε, κλείστε το καπάκι για 15 λεπτά. Για βέλτιστη γεύση, χρησιμοποιήστε το Super Smoke εάν είναι διαθέσιμο.


• Τοποθετήστε το δέρμα του σολομού προς τα κάτω απευθείας στη σχάρα και καπνίστε για 3 έως 4 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του ψαριού φτάσει στους 60℃. Απολαύστε ζεστό ή παγωμένο.



Απολαύστε!




Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον και άλλους αστάθμητους παράγοντες.


Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.


Created by Traeger


#recipe #smoked_salmon #recipe_salmon #συνταγη_καπνιστος_σολομος #συνταγή_bbq #smokedsalmon


Traeger Grills Ελλάδα

Κατάστημα

Υποστήριξη

Κανάλια

2310414022

Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 202

Τ.κ: 54655 | Θεσσαλονίκη

Δε-Πα: 8:30-20:00

Σα: 8:30-17:00

sales@ilovebbq.gr

Ακολουθήστε μας

στα Social Media

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

© 2018 by TIMOLEON BBQ EXPERTS

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
0