Ψημένες στη σχάρα στην εντέλεια με πέλλετ αγριοκαρύδας και περιχυμένες με πλούσιο, καρυκευμένο βούτυρο, η συνταγή για Ουρές Αστακού είναι η ιδανική πρόταση για μια ρομαντική βραδιά.
ΥΛΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 kosher salt
1 Πιπέρι για γεύση
4 ολόκληρες ουρές αστακού, φρέσκες ή αποψυγμένες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο High και προθερμάνετε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά.
Έπειτα ανακατέψτε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι για να ομογενοποιηθούν.
Μαγειρέψτε στη ψησταριά για 5-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κρατήστε το μισό βούτυρο για το σερβίρισμα.
Ενώ το βούτυρο λιώνει, ετοιμάστε τις ουρές του αστακού. Κόψτε το πάνω μέρος του κελύφους και αποκαλύψτε το κρέας του αστακού. Αλείψτε το κρέας του αστακού με το μείγμα βουτύρου.
Τοποθετήστε τις ουρές του αστακού στη σχάρα και ψήστε για περίπου 15 λεπτά. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, αλείψτε ξανά με το μείγμα βουτύρου.
Τέλος, σερβίρετε με το βούτυρο που κρατήσατε.
Καλή απόλαυση!
Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον και άλλους αστάθμητους παράγοντες.
Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.
Created by Traeger Grills Hellas
#recipe #traegerlobsters #lobsters#traegerrecipe
Comments