Συναρπαστείτε την οικογένεια και τους φίλους με αυτή τη συνταγή σολομού με σκόρδο. Απλώς αλείψτε ένα μείγμα σκόρδου, μαϊντανού και ελαιόλαδου στο φιλέτο, ρίξτε το στη σχάρα και αφήστε τη γεύση μας στα ξύλα να κάνει τα υπόλοιπα.
1 φιλέτο σολομού με δέρμα
Traeger Fin & Feather Rub
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία Traeger στους 260 ˚C και προθερμάνετε, με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά.
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί κρεοπωλείου ή λαδόκολλα. Τοποθετήστε τον σολομό με την πλευρά του φλοιού προς τα κάτω στο ταψί και αλατοπιπερώστε με το Traeger Fin & Feather Rub.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Αλείψτε το μείγμα του σκόρδου πάνω από το φιλέτο σολομού. Κρατήστε τυχόν υπόλοιπο λάδι σκόρδου.
Τοποθετήστε τον αισθητήρα του θερμομέτρου στο πιο παχύ μέρος του φιλέτου σολομού. Τοποθετήστε το φύλλο ψησίματος στις σχάρες του γκριλ, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 60 ˚C και το ψάρι να ξεφλουδίσει εύκολα, 20-25 λεπτά.
Απολαύστε !
Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον και άλλους αστάθμητους παράγοντες.
Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.
Created by Traeger Grills
Comments