top of page

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ
BBQ Pulled pork

Εάν σας αρέσουν τα λαζάνια, αυτή τη σούπα με λαζάνια θα τη λατρέψετε. Μπορεί να χρειάζεται πολύ λιγότερο χρόνο από τις σύνηθες σούπες για να φτιαχτεί, αλλά προσφέρει όλα τα ίδια ζεστά και ταυτόχρονα αγαπημένα αρώματα, μια κλασσικής σούπας. Το ψήσιμο της στο Traeger Grill προσθέτει μια ελαφριά γεύση ξυλόφουρνου, που σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη αυτή συνταγή, θα σας εκπλήσσει ευχάριστα.


ΥΛΙΚΑ


2 Κουταλιές Σούπας Ελαιόλαδο

1 Ήπιο ή Καυτερό Ιταλικό λουκάνικο ή λουκάνικο με αφαιρεμένη την πέτσα

1 Μικρό Κίτρινο Κρεμμύδι, τριμμένο στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη

4 Σκελίδες Σκόρδο, τριμμένο ή ψιλοκομμένο

1 Κουταλιά Σούπας Ιταλικό Μείγμα

1/2 Κουταλιά Τσαγιού Αλάτι

1/2 Κουταλιά Τσαγιού Πιπέρι

4 Φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

3 Φλιτζάνια Σπιτική ή Έτοιμη Σάλτσα Μαρινάρα

10 Μακαρόνια τύπου Λαζάνια

60 γραμμάρια Μοτσαρέλα, τριμμένη (περίπου ½ φλιτζάνι)

30 γραμμάρια Παρμεζάνα, τριμμένο (περίπου ¼ φλιτζάνι)

60 γραμμάρια Ρικότα (περίπου ½ φλιτζάνι)

Φύλλα Βασιλικού, για σερβίρισμα



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ


Τοποθετήστε ένα μεγάλο, μαντεμένιο dutch oven ή άλλο ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες σκεύος πάνω στην σχάρα ψησίματος της ψησταριάς και προθερμάνετε τη ψησταριά με κλειστό καπάκι στους 180°C για περίπου 15 λεπτά.


  • Προσθέστε το ελαιόλαδο στο ζεστό dutch oven, στη συνέχεια προσθέστε το λουκάνικο, το κρεμμύδι, το ιταλικό μείγμα μπαχαρικών, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε με μια ανθεκτική σπάτουλα, σπάζοντας οποιαδήποτε μεγάλα κομμάτια του λουκάνικου. Κλείστε το καπάκι της ψησταριάς και ψήστε με το dutch oven ανοιχτό, ανακατεύοντας περιοδικά, μέχρι να ψηθεί το λουκάνικο και να αρχίσει να παίρνει χρώμα, για 25 έως 30 λεπτά.

  • Προσθέστε ζωμό κοτόπουλο και τη μαρινάρα και ανακατέψτε. Σπάστε τα φύλλα λαζανιών σε 4 έως 5 κομμάτια το καθένα, στη συνέχεια προσθέστε τα στο dutch oven. Ανακατέψτε και πιέστε ελαφρά πάνω τα μακαρόνια για να βεβαιωθείτε ότι είναι βυθισμένα χωρις όμως να τα σπάσετε. Κλείστε το καπάκι της ψησταριάς και ψήστε, ανακατεύοντας περιοδικά, μέχρι τα μακαρόνια να είναι "αλ ντέντε", για 25 έως 30 λεπτά.

  • Προσθέστε τη mozzarella και τη παρμεζάνα και ανακατέψτε για να συνδυαστούν.

  • Σερβίρετε τη σούπα με μια κουταλιά τυρί ρικότα και φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Καλή απόλαυση!



Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον και άλλους αστάθμητους παράγοντες.


Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.




Created by Traeger Grills Hellas




Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page