

Μαγειρέψτε με έναν ιδιαίτερο τρόπο το χταπόδι, για ακόμη πιο γευστικό αποτέλεσμα. Είναι απίστευτο το πόσο δένει το χταποδάκι με τις πατάτες και την ονειρεμένη σάλτσα από κρασί και ξύδι μπαλσάμικο.
ΥΛΙΚΑ
3-4 μικρά χταπόδια ή ένα μεγάλο
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
1 φλιτζ.τσαγ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
¾ φλιτζ.τσ. σάλτσα ντομάτας
1 λίτρο. κρασί κόκκινο
2 κλαδάκια δάφνη
1 κομμάτι κανέλλα
Αλάτι
5 κόκκους μπαχάρι ή κόκκους μαύρο πιπέρι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη Traeger Pellet Grill ή μια ψησταριά κλειστού τύπου με καπάκι στους 200οC και προθερμαίνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χταπόδια. Αφαιρέστε τις κουκούλες και το στόμα.
Απλώνετε καταρχήν τις πατάτες σε ένα ευρύχωρο ταψί και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το χταπόδι. Ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας ώστε να αρχίσουν οι πατάτες να μαρινάρονται. Αφήστε να σταθούν για 10 λεπτά, κάντε χώρο και ακουμπήστε τα χταπόδια ανάμεσα στις πατάτες. Σκεπάστε με μια βρεγμένη λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.
Τοποθετήστε το στη σχάρα και ψήστε για 30 λεπτά στους 200οC. Στη συνέχεια, κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και το ψήσιμο για ακόμα 35-40 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και αφήστε το φαγητό να πάρει χρώμα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με τη σάλτσα του.
Καλή Απόλαυση!
Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.
Created by Mirsini Lampraki
Comments