top of page

ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CAPRESE


ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ALABAMA SAUCE
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CAPRESE
BBQ Pulled pork

Το Ψητό Κοτόπουλο Caprese συνδυάζει ζουμερό κοτόπουλο με φρέσκιες ντομάτες, μοτσαρέλα και βασιλικό, δημιουργώντας ένα αρωματικό και γευστικό πιάτο. Ιδανικό για κάθε περίσταση, προσφέρει μια υγιεινή και απολαυστική γαστρονομική εμπειρία.


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα

6 ντοματίνια κομμένα στα δύο

1 κ.σ. φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι πράσινο

½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

½ κ.γ. σκόρδο σκόνη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες

1 κ.σ. βαλσάμικο κρέμα


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ


Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη Traeger Pellet Grill ή μια ψησταριά κλειστού τύπου με καπάκι στους 200°C.


  • Ψήνετε το κοτόπουλο στη σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά, γυρίζοντας μια φορά.

  • Αλείφετε τα στήθη κοτόπουλου με ελαιόλαδο και καρυκεύετε το κοτόπουλο με αλάτι, σκόνη σκόρδο, σκόνη κρεμμύδι και πράσινο πιπέρι.

  • Στην συνέχεια μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό ταψί.

  • Στρώνετε με τις φέτες μοτσαρέλα το κοτόπουλο, στη συνέχεια τοποθετείτε δύο - τρία ντοματίνια από πάνω και ψήνετε για 5 λεπτά, ανάλογα το πάχος των φιλέτων.

  • Ελέγχετε την εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου με ένα θερμόμετρο κρέατος να φτάσει 68°C.

  • Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη σχάρα. αφήστε να ξεκουραστεί.

  • Ψιλοκόβετε τα φύλλα βασιλικού, περιχύνετε το κοτόπουλο με βαλσάμικο.

  • Τέλος γαρνίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε.


Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.




Created by Mirsini Lampraki



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page