top of page

ΑΡΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ALABAMA SAUCE
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΡΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
BBQ Pulled pork

Για να απολαύσεις μια μοναδική γευστική εμπειρία το Πάσχα, δοκίμασε τη συνταγή αρνιού με πατάτες στην ψησταριά Traeger Pellet Grill. Η μοναδική γεύση των pellet με γεύση cherry θα προσθέσει μια ακόμη γευστική νότα στο γεύμα σου.


ΥΛΙΚΑ

2 ½ κιλά αρνί, μπούτι

8 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

8 σκελίδες σκόρδο

2 λεμόνια, χυμό και ξύσμα

1 πορτοκάλι, χυμό

1/2 κ.σ. ρίγανη

2-3 κλ. φρέσκο θυμάρι

2-3 κλ. φρέσκο δεντρολίβανο

3-4 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

Νερό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ


Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε το Traeger Pellet Grill στους 200ο C βαθμούς να προθερμανθεί.


  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε με σύρμα χειρός, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το χυμό πορτοκάλι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.


  • Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες.Τις ρίχνετε στο μπολ με την υγρή μαρινάδα και ανακατεύετε καλά. Παίρνετε ένα βαθύ ταψί και αδειάζετε τις πατάτες μαζί με λίγη μαρινάδα. Προσθέτετε 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και τα κλωναράκια από το θυμάρι και το δεντρολίβανο.

  • Τοποθετείτε το αρνί πάνω στις πατάτες και με ένα μυτερό μαχαίρι κάνετε μερικές εσοχές και «στουμπίζετε» σε κάθε εσοχή από μια σκελίδα σκόρδο. Προσθέτετε το νερό και περιχύνετε με την υπόλοιπη υγρή μαρινάδα το μπούτι και τις πατάτες


  • Καλύπτετε το ταψί με λαδόκολλα και έπειτα με αλουμινόχαρτο, προσέχοντας να κλείσουν καλά στο χείλος του ταψιού

  • Ψήνετε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς και έπειτα στους 180ο για ακόμη 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει το μπούτι και οι πατάτες να μελώσουν, να πιούν τα υγρά τους και να παραμείνει μόνο το λάδι.


Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον και άλλους αστάθμητους παράγοντες.



Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.





Created by Mirsini Lampraki



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page