top of page

Πως να καψαλίσετε το κρέας σε μια ψησταριά Traeger

Έγινε ενημέρωση: 19 Σεπ 2019


Συμβουλές μαγειρικής για να ψήσετε το χοιρινό σας

Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε την γεύση του καπνιστού ξύλου για να πετύχετε τα κλασικά σημάδια της ψησταριάς.

Αν έχετε ακούσει ότι σε μια Traeger δεν καψαλίζεις, ήρθε ο καιρός να αλλάξετε άποψη.

Καψάλισμα είναι το σημάδεμα, μαρκάρισμα, ή το κάψιμο μιας επιφάνειας με εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία. Το καψάλισμα σφραγίζει την φυσική γεύση και δημιουργεί έναν νέο γευστικό συνδυασμό. Όταν οι πρωτεΐνες και τα σάκχαρα ζεσταθούν πάνω από τους 175 βαθμούς Κελσίου, το κρέας γίνεται καφετί και καραμελωμένο, το οποίο βελτιώνει την γεύση του. Η γεύση είναι αυτή που κάνει τους ανθρώπους να γλύφουν τα πιάτα τους.


ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Μέσα στην ψησταριά πέλλετ της Traeger, ο ανεμιστήρας διάδοσης της θερμότητας επιταχύνει κατά 20% την διαδικασία του μαγειρέματος. Τοποθετώντας το κρέας απευθείας πάνω στην καυτή σχάρα, οι πρωτεΐνες ξεκινάνε να ζεσταίνονται, ενώ το μέρος του κρέατος που είναι ακόμα κρύο, κρυώνει με τη σειρά του την σχάρα της ψησταριάς, το οποίο επιβραδύνει την διαδικασία θέρμανσης των μερών του κρέατος που δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τη σχάρα. Μ’ αυτόν τον τρόπο η περιοχή του κρέατος που έρχεται σ’ επαφή με τη σχάρα έχει την επίδραση Maillard ή αλλιώς γίνεται καφέ, και δημιουργούνται καψαλισμένα σημάδια από την σχάρα στην πρωτεΐνη.

Το καψάλισμα συμβαίνει στην περιοχή του κρέατος που έρχεται σε άμεση επαφή με τη καυτή σχάρα. Η περιοχή αυτή μαγειρεύεται γρηγορότερα και σε υψηλότερη θερμοκρασία από το υπόλοιπο κρέας που μαγειρεύεται από την θερμότητα που κυκλοφορεί στη ψησταριά.

Το Ιδανικό είναι να καψαλίσετε μόνο τις εξωτερικές πλευρές του κρέατος, κάτι που δίνει ένα διαφορετικό γευστικό συνδυασμό σε σχέση με το ζουμερό εσωτερικό του μέρος που ψήνεται αργά. Το καψάλισμα κρέατος σε τηγάνι δημιουργεί ένα διαφορετικό αποτέλεσμα καθώς ολόκληρη η επιφάνεια του κρέατος έρχεται σε επαφή με το τηγάνι και καψαλίζεται, ενώ δεν υπάρχει κυκλοφορία του ζεστού αέρα από κάτω.


ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΨΑΛΙΣΜΑ:

  1. Είναι απαραίτητο να προθερμάνετε την ψησταριά σας.

  2. Κάθε ψησταριά έχει καυτά σημεία, τα περισσότερα στο δεξί και πίσω μέρος της σχάρας της ψησταριάς. Βρείτε τα καυτά σημεία της δικής σας και χρησιμοποιείστε τα για το καψάλισμα.

  3. Το καψάλισμα και τα σημάδια της σχάρας πραγματοποιούνται σε θερμοκρασίας ψησταριάς άνω των 175 βαθμών Κελσίου.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΚΑΨΑΛΙΣΜΑ ΣΤΗΝ TRAEGER:

  1. Προθερμάνετε την ψησταριά σας, ρυθμίστε την θερμοκρασία στο Smoke με ανοικτό το καπάκι της ψησταριάς μέχρι να γίνει ανάφλεξη και να αρχίσει να βγαίνει καπνός. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από 4 έως και 10 λεπτά.

  2. Κλείστε το καπάκι και ρυθμίστε την θερμοκρασία της ψησταριάς στο High και συνεχίστε την προθέρμανση με κλειστό πλέον καπάκι για άλλα 10 με 15 λεπτά.

  3. Όταν είστε έτοιμοι για το καψάλισμα, σιγουρευτείτε ότι η θερμοκρασία της ψησταριάς έχει ανέβει το ελάχιστο στους 175 βαθμούς Κελσίου, ενώ για το καλύτερο δυνατόν καψάλισμα συνιστούμε τους 230 βαθμούς Κελσίου. Ανοίξτε το καπάκι της ψησταριάς και τοποθετείστε γρήγορα το κρέας σε ένα από τα καυτά σημεία της ψησταριάς σας, έπειτα κλείστε το καπάκι και αφήστε να ψηθεί για 3 με 5 λεπτά αδιάκοπα.

  4. Γυρίστε το κρέας πλευρά και επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία.

  5. Το μαντέμι κρατάει και διανέμει την θερμοκρασία ομοιόμορφα, διατηρεί σιγανό και ομοιόμορφο ψήσιμο και παρέχει ένα βαθύτερο καψάλισμα. Δείτε τα νέα μας Αξεσουάρ από Χυτό Σίδερο για Ψησταριές για να βρείτε μια σχάρα από χυτό σίδερο να προσθέσετε στην ψησταριά σας με πέλλετ.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα καλό κομμάτι από εξαιρετικά ποιοτικό κρέας, το να το ψήσετε σωστά είναι το κλειδί για να δημιουργήσετε ένα γεύμα που θα λιώνει στο στόμα σας. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές καψαλίσματος σε ένα New York strip steak, filet mignon, ή σε ένα ribeye και απολαύστε τα.

Για να πετύχετε μια τρυφερή medium rare μπριζόλα μαγειρέψτε το κρέας μέχρι η εσωτερική του θερμοκρασία να είναι 52-57 βαθμοί Κελσίου

Με την Traeger τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μη θυσιάζετε την γεύση του καπνιστού ξύλου για να πετύχετε τα κλασικά σημάδια της ψησταριάς!


Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page