Πώς να κάνετε το καλύτερο Pulled Pork!




Δαμάστε τη δύναμη της γευστικότητας του χοιρινού που λιώνει στο στόμα με αυτόν τον οδηγό. Είτε κάνετε σάντουιτς, nachos, ή απλά το απολαμβάνετε σε όλη του τη δόξα, θα είστε ο δάσκαλος του χοιρινού κρέατος με τις οδηγίες μας βήμα προς βήμα.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ 4,5 ΜΕ 5,5 ΚΙΛΑ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΗΣ TRAEGER ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

ΣΑΛΤΣΑ ΤΗΣ TRAEGER TEXAS SPICY BBQ

ΣΑΛΤΣΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΤΗΣ TRAEGER

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ (6 ΡΑΒΔΟΙ)

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟΣ ΜΗΛΟΥ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟΣ ΑΝΑΝΑ

¾ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΕΓΧΥΜΑ ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ


ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

  • Ξεκινήστε με τα κομμάτια του χοιρινού κρύα.

  • Κόψτε το επιπλέον λίπος από το πάνω μέρος του κρέατος, αφήνοντας άθικτο το λίπος της κάτω πλευράς.


  • Αφαιρέστε πιθανά κομμάτια οστών.

  • Κόψτε τις άκρες για να πάρει το κομμάτι του κρέατος τετράγωνο σχήμα


ΕΓΧΥΣΗ

  • Εγχύστε με σύριγγα στα χοιρινά κομμάτια κάθε 1,5 εκατοστό με 180-240 ml εγχύματος για χοιρινό κρέας.


ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ


  • Αφήστε το στο ψυγείο για 4 με 8 ώρες, για να εισχωρήσουν τα μπαχαρικά


ΨΗΣΙΜΟ

  • Προθερμάνετε την Traeger σας στους 107 βαθμούς Κελσίου και ενεργοποιήστε τη ρύθμιση Super Smoke αν χρησιμοποιείτε ψησταριά με ενεργοποιημένο το WiFIRE.

  • Τοποθετήστε το χοιρινό απευθείας στη σχάρα της ψησταριάς σας. Ψεκάστε με χυμό μήλου περίπου κάθε μισή ώρα, ή όποτε η επιφάνεια των χοιρινών κομματιών στεγνώνει. Κρατήστε την επιφάνεια των κομματιών σας υγρή, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να στάζει. Μαγειρέψτε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 74 με 77 βαθμούς Κελσίου στο πιο παχύ μέρος στη μέση των κομματιών και το χρώμα τους να γίνει σαν κοκκινωπό μαόνι.

  • Μεταφέρετε προσεκτικά κάθε κομμάτι χοιρινού κρέατος σε ένα ταψί αλουμινίου. Πασπαλίστε κάθε κομμάτι χοιρινού κρέατος με 1 φλιτζάνι καφετιά ζάχαρη, ¾ φλιτζανιού βούτυρο, ¼ φλιτζανιού ζεστή σάλτσα και ¼ φλιτζανιού με τα μπαχαρικά για χοιρινό και πουλερικά. Προσθέστε ¾ φλιτζανιού χυμό μήλου στο ταψάκι. Καλύψτε κάθε ταψάκι με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας το σφιχτά.

  • Αυξήστε τη θερμοκρασία στην Traeger σας στους 135 βαθμούς Κελσίου.

  • Τοποθετήστε τα πάλι στη ψησταριά και αφήστε τα μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του χοιρινού να φτάσει στους 95 βαθμούς Κελσίου, ή μέχρι να μπορείτε τραβήξετε εύκολα το κόκκαλο από το κρέας.

  • Αφαιρέστε τα ταψιά από τη σχάρα και στραγγίστε τους χυμούς. Προσθέστε τους χυμούς από τα ταψιά στην πικάντικη σάλτσα Texas και στην σάλτσα βερίκοκου.

  • Αλείψτε κάθε χοιρινό κομμάτι με το μείγμα της σάλτσας, στη συνέχεια καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη ασφαλή για φαγητά και διπλό στρώμα με αλουμινόχαρτου.

  • Τοποθετήστε τα τυλιγμένα κομμάτια σε δοχείο που κρατάει την θερμότητα, καλύπτοντας τα με πετσέτες. Αφήστε τα να ξεκουραστούν για 2 ώρες.

  • Μετά, τραβήξτε τα χοιρινά κομμάτια σε μεγάλα κομμάτια, αφαιρώντας και πετώντας τα κόκαλα και το λίπος.

  • Ανακατεύουμε με επιπρόσθετη σάλτσα αν το επιθυμούμε και σερβίρουμε



Created by Traeger


#συμβουλές #tips #οδηγός_τέλειο_χοιρινό #guide_best_pulled_pork #pulled_pork #καπνιστό_χοιρινό


Traeger Grills Ελλάδα

Κατάστημα

Υποστήριξη

Κανάλια

2310414022

Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 202

Τ.κ: 54655 | Θεσσαλονίκη

Δε-Πα: 8:30-20:00

Σα: 8:30-17:00

sales@ilovebbq.gr

Ακολουθήστε μας

στα Social Media

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

© 2018 by TIMOLEON BBQ EXPERTS

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
0