top of page

Πώς να κάνετε το καλύτερο Pulled Pork!



Συμβουλές μαγειρικής για να ψήσετε το χοιρινό σας

Δαμάστε τη δύναμη της γευστικότητας του χοιρινού που λιώνει στο στόμα με αυτόν τον οδηγό. Είτε κάνετε σάντουιτς, nachos, ή απλά το απολαμβάνετε σε όλη του τη δόξα, θα είστε ο δάσκαλος του χοιρινού κρέατος με τις οδηγίες μας βήμα προς βήμα.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ 4,5 ΜΕ 5,5 ΚΙΛΑ

ΣΑΛΤΣΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΤΗΣ TRAEGER

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ (6 ΡΑΒΔΟΙ)

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟΣ ΜΗΛΟΥ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟΣ ΑΝΑΝΑ

¾ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΕΓΧΥΜΑ ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ


ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

  • Ξεκινήστε με τα κομμάτια του χοιρινού κρύα.

  • Κόψτε το επιπλέον λίπος από το πάνω μέρος του κρέατος, αφήνοντας άθικτο το λίπος της κάτω πλευράς.


  • Αφαιρέστε πιθανά κομμάτια οστών.

  • Κόψτε τις άκρες για να πάρει το κομμάτι του κρέατος τετράγωνο σχήμα


ΕΓΧΥΣΗ

  • Εγχύστε με σύριγγα στα χοιρινά κομμάτια κάθε 1,5 εκατοστό με 180-240 ml εγχύματος για χοιρινό κρέας.


ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ


  • Αφήστε το στο ψυγείο για 4 με 8 ώρες, για να εισχωρήσουν τα μπαχαρικά


ΨΗΣΙΜΟ

  • Προθερμάνετε την Traeger σας στους 107 βαθμούς Κελσίου και ενεργοποιήστε τη ρύθμιση Super Smoke αν χρησιμοποιείτε ψησταριά με ενεργοποιημένο το WiFIRE.

  • Τοποθετήστε το χοιρινό απευθείας στη σχάρα της ψησταριάς σας. Ψεκάστε με χυμό μήλου περίπου κάθε μισή ώρα, ή όποτε η επιφάνεια των χοιρινών κομματιών στεγνώνει. Κρατήστε την επιφάνεια των κομματιών σας υγρή, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να στάζει. Μαγειρέψτε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 74 με 77 βαθμούς Κελσίου στο πιο παχύ μέρος στη μέση των κομματιών και το χρώμα τους να γίνει σαν κοκκινωπό μαόνι.

  • Μεταφέρετε προσεκτικά κάθε κομμάτι χοιρινού κρέατος σε ένα ταψί αλουμινίου. Πασπαλίστε κάθε κομμάτι χοιρινού κρέατος με 1 φλιτζάνι καφετιά ζάχαρη, ¾ φλιτζανιού βούτυρο, ¼ φλιτζανιού ζεστή σάλτσα και ¼ φλιτζανιού με τα μπαχαρικά για χοιρινό και πουλερικά. Προσθέστε ¾ φλιτζανιού χυμό μήλου στο ταψάκι. Καλύψτε κάθε ταψάκι με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας το σφιχτά.

  • Αυξήστε τη θερμοκρασία στην Traeger σας στους 135 βαθμούς Κελσίου.

  • Τοποθετήστε τα πάλι στη ψησταριά και αφήστε τα μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του χοιρινού να φτάσει στους 95 βαθμούς Κελσίου, ή μέχρι να μπορείτε τραβήξετε εύκολα το κόκκαλο από το κρέας.

  • Αφαιρέστε τα ταψιά από τη σχάρα και στραγγίστε τους χυμούς. Προσθέστε τους χυμούς από τα ταψιά στην πικάντικη σάλτσα Texas και στην σάλτσα βερίκοκου.

  • Αλείψτε κάθε χοιρινό κομμάτι με το μείγμα της σάλτσας, στη συνέχεια καλύψτε τα με πλαστική μεμβράνη ασφαλή για φαγητά και διπλό στρώμα με αλουμινόχαρτου.

  • Τοποθετήστε τα τυλιγμένα κομμάτια σε δοχείο που κρατάει την θερμότητα, καλύπτοντας τα με πετσέτες. Αφήστε τα να ξεκουραστούν για 2 ώρες.

  • Μετά, τραβήξτε τα χοιρινά κομμάτια σε μεγάλα κομμάτια, αφαιρώντας και πετώντας τα κόκαλα και το λίπος.

  • Ανακατεύουμε με επιπρόσθετη σάλτσα αν το επιθυμούμε και σερβίρουμε



Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page