Για ένα λαχταριστό και καπνιστό πιάτο, η χοιρινή πανσέτα με BBQ sauce είναι ιδανική επιλογή. Η πανσέτα ψήνεται αργά, απορροφώντας τις πλούσιες γεύσεις του καπνού και της σάλτσας barbeque, προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό αρωμάτων και τρυφερότητας.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκκαλο και δέρμα
2 κ.σ. κίτρινη μουστάρδα
Για το Rub
½ φλιτζ.τσαγ. καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζ.τσαγ. πάπρικα
1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. σκόνη τσίλι
1 κ.σ. σκόρδο σκόνη
1 κ.σ. κρεμμύδι σκόνη
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
Για την bbq sauce
1 1/2 φλ.τς κέτσαπ
1/2 φλ.τς μηλόξυδο
1/2 φλ.τς νερό
1/4 φλ.τς καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ σκόρδο σκόνη
1 κ.γ κρεμμύδι σκόνη
1 κ.γ πάπρικα καπνιστή
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Με το μαχαίρι κόβετε τις άκρες από την πανσέτα για να έχει ισομερές σχήμα.
Σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και αλείφετε με μουστάρδα .
Σε ένα κουτάκι με τρύπες βάζετε όλα τα υλικά για το rub, κλείνετε και ανακινείτε καλά. Πασπαλίζετε με το rub παντού και πατάτε με το χέρι να κολλήσει επάνω στην πανσέτα.
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη Traeger Pellet Grill ή μια ψησταριά κλειστού τύπου με καπάκι στους 110°C.
Τοποθετείτε την πανσέτα στην σχάρα και καπνίζετε για 3 ώρες πέλετ signature.
Ψέκαζετε με μηλόξυδο & μπύρα κάθε 30 λεπτά .
Τυλίγετε την πανσέτα με το χαρτί κρεοπωλείου αφού βάλετε στο εσωτερικό της 1 κ.σ. βούτυρο και μια κ.σ. μέλι.
Καπνίζετε στους 110ο C για 2 ακόμα ώρες
Όταν η εσωτερική θερμοκρασία της πανσέτας φτάσει τους 88ο C, την κόβετε σε χοντρές φέτες των 6-7 εκ. Τις ξανά-τοποθετείτε στην Traeger και με ένα πινέλο περνάτε όλα τα κομμάτια με bbq sauce.
Καπνίζετε για ακόμη 8-10 λεπτά και σερβίρετε.
Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.
Created by Mirsini Lampraki
Comments