10 Συμβουλές για να ψήσετε το Χοιρινό σας

Ενημερώθηκε: 6 Νοε 2018


Συμβουλές μαγειρικής για να ψήσετε το χοιρινό σας

PULLED PORK

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ


Αυτό το καπνιστό κρέας αργοψημένο σε χαμηλή θερμοκρασία είναι η τέλεια λύση για να ταΐσετε ένα μεγάλο πεινασμένο πλήθος. Η χοιρινή ωμοπλάτη είναι δεμένη με γεμάτο γεύση λίπος και συνδετικό ιστό – όλα αυτά λιώνουν όταν ψηθούν αργά και σε χαμηλή θερμοκρασία, δίνοντας έτσι στο χοιρινό μια απίστευτα τρυφερή υφή και ζουμερή γεύση.


ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ:

Μία ολόκληρη χοιρινή ωμοπλάτη μπορεί να ζυγίζει μεταξύ 3,6 και 9 κιλά και έχει 2 μισά: το “picnic ham” και το “Boston butt”. Το άκρο της ωμοπλάτης, το οποίο είναι ιδανικό για να κάνετε pulled pork, μπορεί να ζυγίζει μεταξύ 4 και 6,3 κιλά και συνήθως έχει επάνω τα κόκαλα της ωμοπλάτης. Μπορείτε να το αγοράσετε και χωρίς κόκαλα αν επιθυμείτε. Το κόκκαλο όταν είναι επάνω όμως βοηθάει να συγκρατηθεί το κρέας μαζί και δίνει περισσότερη από αυτή την απολαυστική χοιρινή γεύση.


ΠΟΣΟ ΚΡΕΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:

Υπολογίστε περίπου 220 γραμμάρια ανά άτομο. Να έχετε υπόψη σας ότι το κρέας μαζεύει αρκετά και επίσης αρκετό από αυτό θα πεταχτεί, καθώς υπάρχουν τα κόκαλα και το λίπος που πετιούνται όταν στο τέλος θα τραβήξετε το κρέας. Υπολογίστε τις απώλειες σας στο 30% περίπου του συνόλου.


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ