top of page

Πως να κάνετε το καλύτερο καπνιστό μοσχαρίσιο στήθος


Συμβουλές μαγειρικής για να ψήσετε το χοιρινό σας

Είναι το καλύτερο καπνιστό μοσχάρι που έχετε γευτεί. Καλυμμένο με τα μπαχαρικά της Traeger Prime Rib Rub και τη σάλτσα Texas Spicy & Apricot Combo, αυτό το κρέας από στήθος θα σας καταπλήξει. Ξεκινήστε το κάπνισμα με τον παρακάτω οδηγό μας.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΣΧΑΡΙ

ΣΑΛΤΣΑ ΤΗΣ TRAEGER APRICOT


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΓΧΥΣΗΣ

1 - ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΝΑΤΡΙΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

¼ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΕΓΧΥΜΑ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ BBQ

ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

  • Ξεκινήστε να προετοιμάζετε το κρέας με το λίπος στραμμένο προς τα επάνω και σφουγγίστε με μια χαρτοπετσέτα το στήθος μέχρι να στεγνώσει.


  • Κόψτε και αφαιρέστε το κάλυμμα του λίπους μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο στρώμα 0,6 εκατοστών.



  • Αναποδογυρίστε το στήθος και κόψτε όλο το λίπος και το δέρμα από την κορυφή.

  • Αφαιρέστε όλα τα μεγάλα κομμάτια λίπους που συνήθως βρίσκονται εκεί όπου ενώνεται η επίπεδη επιφάνεια του κρέατος με την άκρη.



  • Κόψτε μέχρι να βρείτε κρέας (αυτό το λίπος που αφαιρείτε δεν προσθέτει γεύση και δεν προσφέρει τίποτα).

  • Κόψτε τις άκρες του κομματιού σας για να δώστε το σχήμα που θέλετε. Διατηρήστε το σχήμα ομοιόμορφο για να εξασφαλίσετε και ομοιόμορφο ψήσιμο.



  • Αφαιρέστε και το επιπλέον λίπος από την πάνω πλευρά.



ΕΓΧΥΣΗ

Ανακατέψτε το έγχυμα για BBQ και το ζωμό με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Ξεκινήστε από το τέλος της επίπεδης επιφάνειας και προσθέστε το έγχυμα με σύριγγα κάθε 2,5 εκατοστά, ακολουθώντας ένα μοτίβο σκακιέρας σε ολόκληρο το στήθος. Εγχύστε τυχαία σε όλο το στήθος. Στη συνέχεια τρίψτε τους χυμούς που ξεχύνονται από την κορυφή σε όλο το στήθος. Αυτό θα βοηθήσει τα καρυκεύματα να κολλήσουν καλύτερα.


ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ

  • Αναποδογυρίστε το στήθος έτσι ώστε η πλευρά με το λίπος να είναι πάνω και αρχίστε να καρυκεύετε.


  • Πασπαλίστε με το καρύκευμα ξεκινώντας από τις άκρες και συνεχίστε σε όλο το κομμάτι του κρέατος.

  • Γυρίστε πλευρά το κρέας και πασπαλίστε με καρύκευμα και αυτήν.



  • Αφήστε το στήθος του κρέατος να καθίσει με το καρύκευμα για 1 ώρα στο ψυγείο, για να επιτρέψετε στο καρύκευμα να προσκολληθεί.


ΨΗΣΙΜΟ

  1. Προθερμάνετε την Traeger σας στους 107 βαθμούς Κελσίου και ενεργοποιήστε τη ρύθμιση Super Smoke εάν έχετε ψησταριά Tinberline με ενεργοποιημένο το WiFIRE .

  2. Τοποθετήστε το στήθος απευθείας στη σχάρα της ψησταριάς. Τοποθετήστε την βελόνα θερμοκρασίας στο κέντρο του κρέατος περίπου 1- ½ εκατοστό βαθιά.

  3. Όταν η εσωτερική θερμοκρασία του στήθους φτάσει στους 71 βαθμούς Κελσίου ή όταν ο φλοιός έχει γίνει, βγάλτε το και τυλίξτε το σφιχτά με μερικά στρώματα λαδόκολλα.

  4. Αυξήστε τη θερμοκρασία της Traeger στους 135 βαθμούς Κελσίου και τοποθετήστε το τυλιγμένο στήθος ξανά στην ψησταριά.

  5. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 96 βαθμούς Κελσίου στο παχύτερο μέρος του κρέατος.

  6. Βγάλτε το στήθος και αφήστε το να ξεκουραστεί στον πάγκο, τυλιγμένο, για 10 λεπτά.

  7. Τυλίξτε το στήθος με πλαστική μεμβράνη πάνω από το χαρτί. Αφήστε το ξεκουραστεί σε δοχείο που διατηρεί τη θερμοκρασία για 1 με 4 ώρες.

  8. Αφαιρέστε τα περιτυλίγματα από το στήθος και αλείψτε με τη σάλτσα.

  9. Κόψτε το στήθος σε φέτες κόντρα στις ίνες του και σερβίρετε με επιπλέον σάλτσα μπάρμπεκιου.

Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page