top of page

Πώς να ψήσετε την καλύτερη μπριζόλα Tomahawk

Έγινε ενημέρωση: 28 Μαΐ 2019


Συμβουλές μαγειρικής για να ψήσετε το χοιρινό σας

Υπάρχουν λίγες μπριζόλες που είναι μεγαλύτερες ή καλύτερες από ένα Tomahawk ribeye. Αυτό το κομμάτι κρέατος είναι γεμάτο γεύση και το μέλος της επαγγελματικής ομάδας της Traeger Matt Pittman ξέρει πώς να το κάνει ακόμα καλύτερο. Διδάσκει τα μυστικά της μπριζόλας σε μαθήματα μπάρμπεκιου και έχει μοιραστεί μερικές από τις συμβουλές και τα κόλπα του σε αυτό τον οδηγό. Κάντε το δείπνο σας επικό με το τέλειο αντίστροφα ψημένο Tomahawk.


ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ

Δεν ανατρέφονται όλα τα βοοειδή με τον ίδιο τρόπο. Αγοράζοντας μια υψηλότερη ποιότητας μπριζόλα θα κάνει όλη τη διαφορά, όσον αφορά τη γεύση. Ενώ μερικές μπριζόλες μπορεί να είναι φθηνότερες, δεν γνωρίζετε πάντα αν τα βοοειδή έχουν μεγαλώσει με ορμόνες ή αντιβιοτικά, γι' αυτό είναι σημαντικό να προμηθεύεστε το βόειο κρέας από κάπου που εμπιστεύεστε.


Συμβουλή από τον Matt: Υπάρχει μεγάλη διαφορά στη γεύση όταν πρόκειται για βοοειδή που τρέφονταν με χόρτα ή σιτηρά. Γνωρίζοντας από πού προέρχεται το βόειο κρέας σας θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή γεύση.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ TOMAHAWK

Όπως και οι άλλες μπριζόλες , οι μπριζόλες Tomahawk δεν απαιτούν πολύ χρόνο για προετοιμασία. Δεν θα πρέπει να κάνετε πολλά κοψίματα, δεδομένου ότι ο κρεοπώλης σας θα πρέπει να έχει φροντίσει ήδη γι’ αυτό. Στη συνέχεια είναι το σωστό καρύκευμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να καρυκεύετε σωστά τη μπριζόλα σας Tomahawk και αφήστε την να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου όταν την βγάλετε από το ψυγείο πριν αρχίσετε το ψήσιμο.


Συμβουλή από τον Matt: Μου αρέσει να εφαρμόζω ένα παχύ στρώμα αλάτι Kosher (ακατέργαστο) μια ώρα πριν από το καρύκευμα. Φροντίστε να το ξεπλύνετε και να το στεγνώσετε.


ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 ΚΟΜΜΑΤΙ 5 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΠΑΧΥ, 900 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ TOMAHAWK RIBEYE

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΗΣ TRAEGER ΓΙΑ ΒΟΕΙΟ

ΑΛΑΤΙ KOSHER (ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ)

3 TBS ΒΟΥΤΥΡΟ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ


Συμβουλή από το Matt: Συνιστώ να χρησιμοποιήσετε ένα βούτυρο με βότανα, όπως βασιλικό ή ακόμα και ψητό μαϊντανό για να βάλετε στη μπριζόλα σας.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, ρυθμίστε την Traeger σας στους 107 βαθμούς Κελσίου. Αν χρησιμοποιείτε ψησταριά με ενεργοποιημένο το WiFIRE, ρυθμίστε την στην λειτουργία Super Smoke.

  • Βάλτε ένα γενναιόδωρο στρώμα αλατιού Κosher σε όλες τις πλευρές της μπριζόλας. Αφήστε τη μπριζόλα σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα. Μετά από μια ώρα ξεπλύνετε σχολαστικά όλο το αλάτι από τη μπριζόλα και σφουγγίστε την μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

  • Καρυκέψτε γενναιόδωρα τη μπριζόλα με τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια, γυρίστε τη μπριζόλα και καρυκέψτε και την άλλη πλευρά.


Συμβουλή από τον Matt: Προτιμώ να καρυκεύω τη μία πλευρά και να την αφήνω λίγα λεπτά πριν την γυρίσω για να καρυκεύσω και την άλλη πλευρά.


  • Τοποθετήστε τη μπριζόλα απευθείας στη σχάρα ψησίματος. Μην την πιάνετε και μην την αναποδογυρίζετε. Απλά αφήστε την. Ψήστε τη μπριζόλα μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 49 βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα σας πάρει περίπου 45 λεπτά, ανάλογα με το πάχος.

  • Βγάλτε τη μπριζόλα σας από τη ψησταριά και αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, ελαφρά καλυμμένη με αλουμινόχαρτο.

  • Τοποθετήστε την μαντεμένια σχάρα ή το τηγάνι στην σχάρα της ψησταριάς. Αυξήστε τη θερμοκρασία της Traeger σας στους 232 βαθμούς Κελσίου (260 βαθμούς Κελσίου αν χρησιμοποιείτε ψησταριά με ενεργοποιημένο το WiFIRE). Αφήστε τη μαντεμένια σχάρα ή το τηγάνι να ζεσταθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.


  • Τοποθετήστε τη μπριζόλα στο καυτό μαντέμι.

Συμβουλή από το Matt: Μπορείτε να βάλετε ένα λάδι με υψηλό σημείο καπνού (όπως λάδι canola) ή βούτυρο στην σχάρα ή στο τηγάνι αν θέλετε, αλλά και το στεγνό είναι το ίδιο καλό.

  • Καψαλίστε τη μπριζόλα για 1 λεπτό. Γυρίστε την και καψαλίστε και την άλλη πλευρά για 1 λεπτό. Κάνοντας το δεν θα πρέπει η εσωτερική θερμοκρασία της μπριζόλα σας να ξεπεράσει σε θερμοκρασία τους 54 βαθμούς Κελσίου.


  • Βγάλτε την μπριζόλα από τη ψησταριά και βάλτε στην κορυφή μια αρκετά μεγάλη ποσότητα βουτύρου. Η μπριζόλα θα συνεχίσει να ψήνετε λόγω την μεταφοράς της θερμότητας, ενώ το βούτυρο θα λιώνει πάνω της. Στοχεύουμε στην εσωτερική θερμοκρασία των 54 με 57 βαθμών Κελσίου, η οποία είναι τέλεια για να γίνει η μπριζόλα μας medium rare.

  • Αφήστε τη μπριζόλα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόψτε την και απολαύστε την!


Τώρα έχετε κατακτήσει τον τρόπο να κάνετε τη νέα σας αγαπημένη μπριζόλα. Κάντε αυτή την μπριζόλα Tomahawk σε μια ιδιαίτερη περίσταση για να γιορτάσετε με καπνιστό στυλ.

Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page