top of page

Συμβουλές της Traeger - Πως να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα

Έγινε ενημέρωση: 6 Νοε 2018


Συμβουλές μαγειρικής για να ψήσετε το χοιρινό σας

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ TRAEGER ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ

Μια μπριζόλα από την Traeger, όταν ψηθεί σωστά, γευστικά θα διαλύσει κάθε άλλη μπριζόλα εκεί έξω. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για την πιο γευστική μπριζόλα της ζωής σας.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 1 : ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΑΣ. Όταν ψήνουμε μια μπριζόλα, το φρέσκο κρέας είναι η μέγιστη προτεραιότητα. Αγοράστε το κρέας σας νωρίτερα την ίδια μέρα που σχεδιάζετε να το ψήσετε.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 2 : Ψάξτε για κρέας με διάστικτο λίπος. Αυτά τα λεπτά κύματα λίπους θα διαλυθούν με τη θερμότητα της ψησταριάς και θα μουσκέψουν το κρέας εσωτερικά καθώς ψήνεται.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 3 : ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Πριν το ψήσιμο, αφήστε τις μπριζόλες σας για 4-6 ώρες να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεκινώντας το ψήσιμο του κρέατος από ελαφρά πιο υψηλή θερμοκρασία σημαίνει ακόμα πιο ομοιόμορφο ψήσιμο.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 4 : ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ. Το πώς καρυκεύετε το κρέας κάνει την διαφορά. Είτε χρησιμοποιείται κάποιο μείγμα μπαχαρικών, όπως το Traeger’s Beef Shake, ή απλά αλάτι και πιπέρι, το κλειδί είναι στην εφαρμογή. Απλώστε ελεύθερα και πάντα λίγο παραπάνω από αυτό που νομίζετε ότι θα χρειαστείτε. Αντί να ρίχνετε το καρύκευμα επάνω και μετά να πετάτε τη μπριζόλα στην ψησταριά, ρίξτε το μείγμα των μπαχαρικών στην παλάμη σας και μετά τρίψτε το στην μπριζόλα.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 5 : ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Αφού ανάψετε την ψησταριά σας, ρυθμίστε την στο Smoke και αφήστε την μπριζόλα σας 25-30 λεπτά (το ελάχιστο 15 λεπτά) να πάρει θαυμάσια γεύση. Αυτό είναι που κάνει μια μπριζόλα από την Traeger ασύγκριτα καλύτερη από κάθε άλλη μπριζόλα εκεί έξω.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 6 : ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ. Αφού καπνίσατε την μπριζόλα σας, αφαιρέστε την από την ψησταριά. Ανεβάστε την θερμοκρασία στο High και αφήστε την ψησταριά σας να ζεσταθεί για 10-15 λεπτά. Θέλετε η ψησταριά σας να φτάσει τη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία. Έπειτα βάλτε την μπριζόλα στην καυτή ψησταριά και ψήστε την μέχρι τον επιθυμητό σας βαθμό. (Εάν θέλετε περισσότερες συμβουλές, δείτε την ανάρτηση μας για το πώς να καταλάβετε αν η μπριζόλα σας είναι έτοιμη)


ΣΥΜΒΟΥΛΗ Νο 7 : ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ. Ως τελευταία πινελιά για να ικανοποιηθούν όλοι οι ουρανίσκοι, σας προτείνουμε να λιώσετε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο πάνω από την μπριζόλα σας αμέσως μετά από το ψήσιμο. Χωρίς να αφαιρεί τίποτα από την μπριζόλα, το λιωμένο βούτυρο προσθέτει πλούτο στην κάθε μπουκιά και θα κάνει την μπριζόλα σας να συζητιέται παντού.

Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page