ΜΙΑ ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ.
Είμαστε εδώ για να σας διδάξουμε πώς να κόψετε το μοσχάρι και να το ψήσετε σαν επαγγελματίας. Δημιουργήσαμε έναν οδηγό, μια βίβλο, για όλα τα είδη μοσχαρίσιου κρέατος, που θα σας βοηθήσει να πετύχετε την τελειότητα κάθε φορά και να διαλέξετε το καλύτερο κρέας. Θα σας διδάξουμε στο λεπτό ότι χρειάζεται να ξέρετε για την ανατομία των διαφορετικών κομματιών κρέατος, από το skirt steak, το flank steak, το ribeye, το porterhouse, μέχρι το filet mignon και ένα καλό ole’ hanger steak. Κρατήστε κοντά σας αυτόν τον οδηγό, θα αλλάξει τον τρόπο που φτιάχνετε το μοσχαρίσιο σας κρέας.
Τελειότητα μπριζόλας μάθημα 1 : Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ψήσεις την τέλεια μπριζόλα είναι η τεχνική του αντίστροφου ψησίματος. Το ανάποδο ψήσιμο επιτρέπει να πετύχετε ένα όμορφο καψάλισμα στο εξωτερικό της μπριζόλας, ενώ διατηρείτε η τελειότητα του medium rare ψησίματος στο εσωτερικό. Δεν υπάρχει καλύτερη τεχνική. Το ανάποδο ψήσιμο επιτρέπει να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στον βαθμό ψησίματος που επιθυμείτε, αλλά και τα τέλεια εξωτερικά σημάδια καψίματος.
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΨΗΣΙΜΟ:
1. Ρυθμίστε τη ψησταριά στο Super Smoke αν χρησιμοποιείτε ψησταριά με ενεργοποιημένο το WiFire. Καπνίστε το κομμάτι κρέατος της επιλογής σας σε θερμοκρασία 125 βαθμούς Κελσίου για διάστημα 45 λεπτών με 1 ώρα, ή μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό από σας αποτέλεσμα.
2. Αφαιρέστε τις μπριζόλες από την ψησταριά. Ρυθμίστε την θερμοκρασία της ψησταριάς στο υψηλό (High).
3. Είναι πολύ σημαντικό να μην ανοίγετε το καπάκι μέχρι η ψησταριά σας να φτάσει την θερμοκρασία του καψαλίσματος.
4. Τοποθετείστε τις μπριζόλες πάνω στις καυτές σχάρες, καψαλίστε τις περίπου για ένα λεπτό από κάθε τους πλευρά και γευτείτε την καλύτερη μπριζόλα της ζωής σας.
ΨΗΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Πόση ώρα να ψήσω την μπριζόλα; Όλα έχουν να κάνουν με την εσωτερική θερμοκρασία της μπριζόλας σας.
Ρυθμίστε την θερμοκρασία της ψησταριάς στο υψηλό (High).
Γυρίστε μια φορά πλευρά την μπριζόλα στο μέσο του ψησίματος για να πετύχετε τα σημάδια της ψησταριάς.
Αφήστε το κρέας μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή θερμοκρασία.
RARE : 49-55 βαθμοί Κελσίου
MEDIUM RARE : 55-58 βαθμοί Κελσίου
MEDIUM : 58-63 βαθμοί Κελσίου
MEDIUM WELL : 63-68 βαθμοί Κελσίου
WELL DONE : 68 βαθμούς Κελσίου και πάνω
Μπορείτε πλέον να θεωρείτε τον εαυτό σας επαγγελματία του κρέατος. Γνωρίζοντας το κομμάτι σας και κατέχοντας το ψήσιμο είναι τα 2 κλειδιά για να ετοιμάζετε τέλειες μπριζόλες κάθε φορά. Εκτυπώστε αυτόν τον οδηγό, κορνιζώστε τον και μοιραστείτε τον με τους γείτονες σας. Χρησιμοποιείστε τον και θα είστε ικανοί να ψήσετε με τους καλύτερους.
Για περισσότερη έμπνευση δείτε τις συνταγές κρέατος.
Created by Traeger
Comments