top of page

Αντίστροφο ψήσιμο μπριζόλας Rib-eye

Έγινε ενημέρωση: 30 Αυγ 2019


Συμβουλές μαγειρικής για να ψήσετε το χοιρινό σας

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΨΗΣΙΜΟ


Το αντίστροφο ψήσιμο είναι μια δημοφιλής τάση στο ψήσιμο σε σχάρα – συνδυάζει το καλύτερο από δύο κόσμους: απίστευτη καπνιστή γεύση και καραμελωμένη εξωτερική κρούστα.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΨΗΣΙΜΟ; Η διαδικασία περιλαμβάνει σιγανό μαγείρεμα της μπριζόλας, ή του κόκκινου κρέατος, και μετά τελείωμα με καψάλισμα.

Για συμβουλές και κόλπα για το καψάλισμα σε μια Traeger και για να μάθετε περισσότερα για το τι συμβαίνει όταν το κρέας καψαλίζεται, διαβάστε περισσότερα εδώ.

Συχνά θα έχετε ακούσει την έκφραση ότι μια ψησταριά με πέλλετ δεν μπορεί να κάνει καψάλισμα. Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε την γεύση του καπνιστού ξύλου για να πετύχετε τα κλασικά σημάδια της ψησταριάς – οι ψησταριές με πέλλετ σίγουρα και μπορούν να καψαλίσουν.


ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΜΙΑ TRAEGER:

  • Καρυκεύετε το κρέας σας με αλάτι και πιπέρι.

  • Εκκινήστε την Traeger σας σύμφωνα με τις οδηγίες της ψησταριάς. Ρυθμίστε την θερμοκρασία στους 125 βαθμούς Κελσίου (ή στη ρύθμιση Super Smoke αν χρησιμοποιείτε ψησταριά με ενεργοποιημένο το WiFire). Τοποθετήστε τις μπριζόλες στην ψησταριά και καπνίστε για διάστημα 45 λεπτών με 1 ώρα, ή μέχρι το επιθυμητό από σας αποτέλεσμα.

  • Αφαιρέστε τις μπριζόλες από την ψησταριά. Ρυθμίστε την θερμοκρασία της ψησταριάς στο υψηλό (High). Περιμένετε μέχρι η ψησταριά να ζεσταθεί εντελώς.

  • Τοποθετήστε τις μπριζόλες πάνω στις καυτές σχάρες και καψαλίστε περίπου για ένα λεπτό από κάθε τους πλευρά.

  • Γευτείτε την καλύτερη μπριζόλα της ζωής σας.

Το ανάποδο ψήσιμο σας δίνει ένα υπέροχο εξωτερικό καψάλισμα και ένα τέλειο medium rare εσωτερικό ψήσιμο. Αν είστε λάτρης των βαθιών, κλασικών σημαδιών από τη σχάρα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σχάρα μας από χυτό σίδερο ή το ταψί μας από χυτό σίδερο για να ενισχύσετε τα σημάδια στο κρέας.

Η τελευταία μας ψησταριά, η Timberline, κάνει το ανάποδο ψήσιμο ακόμα ευκολότερο. Η μπριζόλα μπορεί να καπνιστεί στο δεύτερο διάζωμα στους 125 βαθμούς Κελσίου, με ενεργοποιημένη την ρύθμιση Super Smoke, για 45 λεπτά. Επιπρόσθετα η ψησταριά μπορεί να θερμανθεί στους 260 βαθμούς Κελσίου και η σχάρα του κάτω διαζώματος μπορεί να τοποθετηθεί στην «θέση καψαλίσματος» μόνο 2,5 εκατοστά πάνω από το δοχείο καύσης για μέγιστη θερμοκρασία κατά το καψάλισμα.

Αν αναρωτιέστε τι εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να έχει η μπριζόλα σας για να επιτύχετε το επιθυμητό σημείο ψησίματος, ελέγξτε το σχεδιάγραμμα μας για τους τρόπους ψησίματος κρέατος εδώ. Το να πετύχετε την ιδανική εσωτερική θερμοκρασία στο κρέας σας μπορεί να γίνει πολύ εύκολα αν χρησιμοποιήσετε έναν θερμόμετρο κρέατος. Απλά εισάγετε την βελόνα του θερμόμετρου στο κρέας και ελέγχετε την εσωτερική του θερμοκρασία κατά την διαδικασία του ψησίματος από την εφαρμογή της Traeger.

Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page