top of page

Πίτσα Νέας Υόρκης με πεπερόνι

Έγινε ενημέρωση: 6 Νοε 2018


Συνταγή μαγειρικής Κοτόπουλο με μπύρα σε Traeger


Έχουμε μια ψημένη στα ξύλα έκδοση μιας κλασικής πίτσας της Νέας Υόρκης. Χειροποίητη ζύμη, σκεπασμένη με νοστιμότατη χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, και με επικάλυψη τυριού, pepperoni και πασπαλισμένη με καλαμποκάλευρο.


ΥΛΙΚΑ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ :

4 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ.

3 TBS ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ½ TBSP ΖΑΧΑΡΗ

445 ml ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ

2 TBSP ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΜΑΓΙΑ


ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΤΣΑΣ :

1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ (830 ml) ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

1 ΠΡΕΖΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

1 TBSP ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΑΛΑΤΙ

1 TBSP ΒΟΥΤΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΛΑΤΙ

2 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

4 ΜΕΣΑΙΕΣ ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ, ΤΡΙΜΜΕΝΟ Ή ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΜΕΣΑΙΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

1 TBSP ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΡΙΓΑΝΗ

1 TBSP ΖΑΧΑΡΗ


ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΠΙΤΣΑΣ :

450 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ

450 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΕΠΕΡΟΝΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


Για την σάλτσα της πίτσας : Χτυπήστε τις ντομάτες και τον χυμό τους σε μηχανή κουζίνας μέχρι να γίνουν πολτός. Ο πολτός δεν πρέπει να είναι εντελώς λείος, αλλά να έχει μέσα κομματάκια ντομάτας. Αφήστε τον στην άκρη.

Βάλτε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεσαίο ταψάκι και ζεστάνετε το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο, τη ρίγανη, το πιπέρι και μια μεγάλη πρέζα αλατιού και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει, αλλά χωρίς να γίνει καφέ, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, τα κλωναράκια του βασιλικού, τα 2 μισά του κρεμμυδιού και τη ζάχαρη. Αφήστε το μέχρι να σιγοβράσει και έπειτα μειώστε τη φωτιά στο πιο χαμηλό και αφήστε το να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας το περιστασιακά, μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα (περίπου μία ώρα). Αφαιρέστε τα κρεμμύδια και τα κλωναράκια του βασιλικού. Αλατίστε το ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αφήστε το να κρυώσει και μετά αποθηκεύστε το σε κλειστό δοχείο μέσα στο ψυγείο μέχρι και για 2 εβδομάδες.


Για τη ζύμη της πίτσας : Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά στην μηχανή κουζίνας. Χτυπήστε τα 3 με 4 φορές μέχρι να ανακατευτούν ομοιόμορφα. Προσθέστε το λάδι και το νερό. Χτυπήστε τα πάλι στην μηχανή της κουζίνας, για περίπου 15 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια μπάλα που χοροπηδάει μέσα στη μηχανή πάνω από τις λεπίδες. Συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 15 δευτερόλεπτα.

Μεταφέρετε την μπάλα της ζύμης σε μια επιφάνεια που έχετε αλευρώσει ελαφρά και ζυμώστε την με τα χέρια 1- 2 φορές μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία μπάλα. Χωρίστε την ζύμη σε 3 ίσα μέρη και τοποθετείστε το κάθε κομμάτι σε σακουλάκια που κλείνουν. Τοποθετείστε τα στο ψυγείο και αφήστε τα να φουσκώσουν το λιγότερο για μία μέρα και μέχρι και 5.

Το λιγότερο δύο ώρες πριν το ψήσιμο, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο σχηματίστε την σε μπάλες αφαιρώντας την όλη από τα σακουλάκια. Αλευρώστε καλά τα κομμάτια της ζύμης και τοποθετείστε το καθένα σε μεσαίες γαβάθες. Καλύψτε τα καλά με πλαστική μεμβράνη και αφήστε σε θερμοκρασία ζεστού δωματίου μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν περίπου σε μέγεθος.


Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, εκκινήστε την ψησταριά Traeger σας στο Smoke, με ανοικτό το καπάκι, μέχρι να ανάψει (4 με 5 λεπτά). Έπειτα ρυθμίστε την στο High και προθερμάνετε, με κλειστό καπάκι, για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Βάλτε την κάθε μπάλα ζύμης σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Πιέστε ελαφρά τη ζύμη προς τα έξω μέχρι να σχηματίσετε ένα κύκλο περίπου 20 εκατοστών, αφήνοντας τα εξωτερικά 2,5 εκατοστά ψηλότερα από τα υπόλοιπα. Απαλά τεντώστε την ζύμη, σηκώνοντας την από τις άκρες, μέχρι να φτάσει σε κύκλο των 30 με 35 εκατοστών και πάχους 0,6 εκατοστά περίπου. Μεταφέρετε την με φτυαράκι πίτσας, το οποίο θα έχετε πασπαλίσει με καλαμποκάλευρο.

Απλώστε περίπου 2/3 του φλιτζανιού από την σάλτσα ομοιόμορφα στην επιφάνεια της ζύμης , αφήνοντας περίπου 1,2 με 2,5 εκατοστά από τις άκρες. Απλώστε ομοιόμορφα το μισό από το τυρί πάνω από την σάλτσα. Βάλτε την πίτσα πάνω σε πέτρα ψησίματος και ψήστε την μέχρι το τυρί να λιώσει (να γίνει ανοιχτό καφέ) και η κόρα να γίνει χρυσοκαφέ και να φουσκώσει, συνολικά 15 με 20 λεπτά.

Βάλτε την σε σανίδα κοπής, κόψτε την σε κομμάτια, σερβίρετε αμέσως και ευχαριστηθείτε.


Μπορείτε να βρείτε αυτή τη συνταγή μαζί με χιλιάδες άλλες της Traeger στην εφαρμογή της Traeger.

Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page