top of page
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Smashed Burger Tacos


ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ SMASHED BURGER TACOS
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ SMASHED BURGER TACOS
ree

Δώστε στα δημοφιλή smashed burger tacos μια πεντανόστιμη Traeger πινελιά για το επόμενο BBQ night. Με καψαλισμένα κρεμμύδια από τη σχάρα και μια καπνιστή στρώση BBQ σος, αυτά τα smashed burgers είναι ιδανικά για να χορτάσουν πολλούς και μπορούν να μαγειρευτούν εύκολα σε μεγάλες ποσότητες στη μαντεμένια πλάκα της ψησταριάς σας.


ΥΛΙΚΑ


Για τη Sauce

  • 1/4 φλιτζάνι Traeger ‘Que BBQ Sauce ή Traeger Texas Spicy BBQ Sauce

  • 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα

  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα τουρσιά με άνηθο

  • 2 κουταλιές της σούπας κίτρινη μουστάρδα

  • Αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Για τα Burgers

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

  • 2 κουταλιές της σούπας κίτρινη μουστάρδα

  • 8 μικρές τορτίγιες από αλεύρι (τύπου street-style)

  • 450 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, κατά προτίμηση 85% άπαχος

  • Αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο ή άλλο ουδέτερο λάδι με υψηλό σημείο καπνού

  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες ~0,5 εκ.

  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Monterey Jack

  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαρούλι (romaine)

  • Φέτες τουρσί

  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε 16 λεπτές φέτες


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ


  • Φτιάξτε τη σος για τα burgers: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε την BBQ σος, 1/4 φλιτζανιού από τη μαγιονέζα, τα ψιλοκομμένα τουρσιά και 2 κουταλιές της σούπας κίτρινη μουστάρδα. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τη σος στην άκρη.


Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία της Traeger στους 232 °C και προθερμάνετε με το καπάκι κλειστό για 15 λεπτά.


  • Ζεστάνετε τη μαντεμένια πλάκα σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.

  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τις 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με τις 2 κουταλιές της σούπας κίτρινη μουστάρδα. Μοιράστε τον κιμά πάνω στις τορτίγιες. Αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 0,5 εκ. γύρω από τις άκρες, πιέστε και απλώστε τον κιμά πάνω στις τορτίγιες. Αλατοπιπερώστε καλά και στη συνέχεια απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα μαγιονέζας–μουστάρδας πάνω στο κρέας.

  • Ρίξτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας λάδι στη μαντεμένια πλάκα και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το απλώσετε ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τα κρεμμύδια στο καυτό λάδι, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να καψαλιστούν σε σημεία από τη μία πλευρά, περίπου 2 λεπτά.

    Αναποδογυρίστε τα και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και η δεύτερη πλευρά, και οι ροδέλες να μαλακώσουν, περίπου για ακόμη 2 λεπτά. Μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο και αφήστε τα στην άκρη.

  • Στη συνέχεια, ραντίστε λίγο λάδι στην πλάκα και χρησιμοποιήστε μια φαρδιά μεταλλική σπάτουλα για να το απλώσετε ομοιόμορφα σε λεπτό στρώμα. Τοποθετήστε τις τορτίγιες με την πλευρά του κιμά προς τα κάτω, πιέστε τες με τη σπάτουλα και μαγειρέψτε μέχρι το κρέας να πάρει βαθύ, καλοψημένο χρώμα, περίπου 1 1/2 λεπτό.

  • Αναποδογυρίστε τις τορτίγιες. Πασπαλίστε το κρέας ομοιόμορφα με το τριμμένο τυρί, καλύψτε με το αναποδογυρισμένο ταψί και μαγειρέψτε μέχρι η κάτω πλευρά της τορτίγιας να ροδίσει και να γίνει ελαφρώς τραγανή και το τυρί να λιώσει, για άλλα 2 έως 3 λεπτά. Μεταφέρετε σε μια μεγάλη πιατέλα ή ταψί.

  • Αλείψτε τα taco burgers με μια γενναιόδωρη στρώση από τη σος, προσθέστε τα ψημένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο μαρούλι, τις φέτες τουρσί και τις ντομάτες. Σερβίρετε αμέσως με την υπόλοιπη σος για burgers.

    Καλή Απόλαυση!


Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.


Created by Traeger Grills  


Σχόλια


bottom of page