Πίτσα σε μαντεμένιο σκεύος
- Traeger Grills Greece

- 10 Σεπ
- διαβάστηκε 1 λεπτά


Αυτή η πίτσα σε μαντεμένιο σκεύος είναι το απόλυτο comfort food. Πλούσια, με τραγανή κρούστα, λιωμένο τυρί και απαλό καπνιστό άρωμα από pellet μήλου. Ψήνεται εύκολα σε μαντεμένιο τηγάνι και είναι ιδανική για να εντυπωσιάσεις με ελάχιστο κόπο.
ΥΛΙΚΑ
Για την πίτσα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
450 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας σε θερμοκρασία δωματίου
2½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
1 φλ. σάλτσα μαρινάρα
Προαιρετικά toppings
Κόκκινη πιπεριά
Παρμεζάνα
Φρέσκος βασιλικός
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία της Traeger στους 177 °C και προθερμάνετε με το καπάκι κλειστό για 15 λεπτά.
Αλείψτε τον πάτο ενός μαντεμένιου τηγανιού (ενδεικτικά 25 εκατοστών) με ελαιόλαδο, φροντίζοντας να πάει παντού.
Τοποθετήστε τη ζύμη στο σκεύος και απλώστε την με τα δάχτυλά σας ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση και τα πλαϊνά.
Προσθέστε τη μοτσαρέλα και από πάνω τη σάλτσα μαρινάρα, απλώνοντάς την σε κουταλιές. Αν θέλετε, προσθέστε και κόκκινη πιπεριά ή άλλα toppings.
Βάλτε το skillet απευθείας στη σχάρα και ψήστε για 1 ώρα περίπου, μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή και το τυρί να λιώσει.
Αφαιρέστε το σκεύος από την ψησταριά και αφήστε την πίτσα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Μεταφέρετέ την σε ξύλο κοπής, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα ή φρέσκο βασιλικό.
Καλή Απόλαυση!
Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.
Created by Traeger Grills






Σχόλια