Καπνιστά Tacos με μοσχαρίσια μάγουλα
- Traeger Grills Greece

- 23 Ιουλ
- διαβάστηκε 2 λεπτά


Αυτά τα tacos με μοσχαρίσια μάγουλα είναι σκέτος θησαυρός. Με low & slow κάπνισμα μέχρι το κρέας να λιώνει είναι ιδανικά για tacos με κόλιανδρο, κρεμμυδάκι και lime. Μια συνταγή για όσους αγαπούν το αυθεντικό street food σε λίγο πιο smokey εκδοχή!
ΥΛΙΚΑ
Για το κρέας
1,4 κιλά μοσχαρίσια μάγουλα
Traeger Beef Rub
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα 4
1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο οριζόντια
500 ml ζωμός μοσχαριού
Για τα tacos
20 τορτίγιες καλαμποκιού
1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
Φέτες lime
θρυμματισμένο τυρί cotija
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία της Traeger στους 135 °C και προθερμάνετε με το καπάκι κλειστό για 15 λεπτά.
Αλείψτε το κρέας με λίγο λάδι αν θέλετε και πασπαλίστε γενναιόδωρα με Traeger Beef Rub από όλες τις πλευρές.
Τοποθετήστε τα στη σχάρα και καπνίστε για 2½–3 ώρες ή μέχρι να σχηματιστεί σκούρα, καραμελωμένη επιφάνεια και η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει περίπου 70–75 °C.
Αφαιρέστα με τη λαβίδα το κρέας σε ένα ταψί με κρεμμύδι, σκόρδο και τον ζωμό μοσχαριού. Τυλίξτε καλά με χαρτί κρεοπωλείου και ψήστε για άλλες 4–5 ώρες στους 135 °C.
Όταν φτάσουν 93 °C εσωτερικά, ξετυλίξτε και τραβήξτε με πιρούνια ή γάντια. Το κρέας θα είναι εξαιρετικά τρυφερό και ζουμερό.
Κρατήστε λίγα υγρά από το ταψί και ανακατέψτε τα με το pulled beef rub για έξτρα γεύση και υγρασία.
Ζεσταίνετε τις τορτίγιες στην μαντεμένια πλάκα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
Τοποθετήστε μπόλικο κρέας σε κάθε τορτίγια, πασπαλίστε με κρεμμύδι, κόλιανδρο και προαιρετικά cotija. Προσθέστε μια φέτα lime στο πλάι και σερβίρετε.
Καλή Απόλαυση!
Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.
Created by Traeger Grills






Σχόλια