top of page

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ALABAMA SAUCE
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
BBQ Pulled pork

Η συνταγή αυτή συνδυάζει την τρυφερότητα του χοιρινού με την γλυκιά γεύση του καραμελωμένου γλάσου δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων!Αυτή η συνταγή αποτελεί την τέλεια επιλογή για μια εντυπωσιακή γευστική εμπειρία στο τραπέζι σας!


ΥΛΙΚΑ

2 κιλά χοιρινές πανσέτες, λεπτοκομμένες

Αλάτι

Πιπέρι


Για το γλάσο

150 γρ. πετιμέζι

50 γρ. Soy sauce

20 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φέτες

1 πιπεριά τσίλι, σε φέτες ή ψιλοκομμένη

1 σκελιδα σκόρδο, ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

50 μλ μηλόξυδο

μανταρίνι τον χυμό ή μισό πορτοκάλι


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ


Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε το Traeger Pellet Grill στους 200ο C βαθμούς να προθερμανθεί.


  • Έπειτα σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το πετιμέζι, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο την πιπεριά τσίλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το μηλόξυδο και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν.

  • Μόλις η ψησταριά Traeger είναι έτοιμη, τοποθετείτε τις πανσέτες στο θάλαμο της ψησταριάς και τις θωρακίζετε από τις δύο πλευρές για περίπου 10 λεπτά.



  • Έπειτα αλείφετε με το πινέλο το γλάσο από την μια πλευρά και ψήνετε για 15 λεπτά. Γυρνάτε τις πανσέτες, επαναλαμβάνετε με το γλάσο και από την άλλη πλευρά και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά

  • Μια καλή ιδέα για να τις συνοδεύσετε είναι με δροσερή σαλάτα λάχανο coleslaw.





Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον και άλλους αστάθμητους παράγοντες.


Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.





Created by Mirsini Lampraki



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page