Καλωσορίστε το τολμηρό άρωμα φυσικού σκληρού ξύλου hickory. Αυτό το ψαρονέφρι καλύπτεται εξωτερικά με άφθονο Traeger Beef Rub ενώ στην συνέχεια καπνίζεται χαμηλά και αργά έως ότου γίνει απίστευτα τρυφερό !
ΥΛΙΚΑ
1 (περίπου 4,99-5,44kg ) ολόκληρο ψαρονέφρι, κομμένο
Traeger Beef Rub
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Αλατοπιπερώστε το ψαρονέφρι άφθονα με Traeger Beef Rub και στη συνέχεια, τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη. Μεταφέρετε το τυλιγμένο ψαρονέφρι στο ψυγείο και αφήστε το να καθίσει για 12-24 ώρες.
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία Traeger στους 110C και προθερμάνετε με κλειστό το καπάκι για 15 λεπτά. Για βέλτιστη γεύση, χρησιμοποιήστε το Super Smoke, εάν υπάρχει.
Ξετυλίξτε το ψαρονέφρι. Τοποθετήστε τον αισθητήρα στο πιο παχύ μέρος του κρέατος και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το απευθείας στις σχάρες του γκριλ, με την πλευρά του λίπους προς τα κάτω. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 70 C, περίπου 6 ώρες.
Βγάζουμε το ψαρονέφρι από τη σχάρα και τυλίγουμε με διπλή στρώση αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου.
Τοποθετήστε ξανά το τυλιγμένο ψαρονέφρι στη σχάρα και μαγειρέψτε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 95 C, 3-4 ώρες ακόμη.
Αφαιρέστε το ψαρονέφρι από τη σχάρα και αφήστε το να ξεκουραστεί στο αλουμινόχαρτο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξετυλίξτε και κόψτε σε φέτες κόντρα στις ίνες του κρέατος.
Απολαύστε !
Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον και άλλους αστάθμητους παράγοντες.
Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.
Created by Traeger
Comentarios