top of page

BBQ PULLED PORK GRILLED CHEESE SANDWICH

Έγινε ενημέρωση: 24 Ιουν 2022



Recipe Bbq Brisket Hot Dog
BBQ PULLED PORK GRILLED CHEESE SANDWICH


BBQ Pulled pork

Αυτό το θεϊκό σάντουιτσ με τυρί στη σχάρα είναι ακόμα πιο επικό από ότι φαντάζεστε! Το τρυφερό χοιρινό συναντά το λιωμένο τυρί τσένταρ ανάμεσα σε δύο φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.


ΥΛΙΚΑ

  • 1 Ολόκληρο (3,5 – 4,5 Kg) χοιρινό γλουτό με κόκαλα

  • 1/4 φλ. Traeger Pork & Poultry Rub, χωρισμένα

  • 1 1/2 φλ. χυμό μήλου

  • 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

  • Traeger Sweet & Heat BBQ Sauce

  • 16 φέτες λευκό ψωμί

  • Βούτυρο ανάλατο, εκτός ψυγείου

  • τυρί τσένταρ



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ


  • Κόψτε το χοιρινό πισινό από όλο το περιττό λίπος αφήνοντας ½ cm περίπου , του καπακιού λίπους πάνω στο κρέας.


  • Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε 2 κουταλιές της σούπας Traeger Pork & Poultry Rub, 1 1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου, μαύρη ζάχαρη και αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το μεγαλύτερο μέρος της ζάχαρης και του αλατιού.


  • Με την βοήθεια μαγειρικής σύριγγας κάντε έγχυση στο χοιρινό σε ανά 2,5 περίπου τετραγωνικά εκατοστά, με το μείγμα από χυμό μήλου. Καρυκεύστε το εξωτερικό του χοιρινού με το υπόλοιπο Traeger Pork & Poultry Rub.


  • Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία της Traeger στους 110 C και προθερμάνετε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά. Για βέλτιστη γεύση, χρησιμοποιήστε Super Smoke εάν είναι διαθέσιμο.


  • Εισαγάγετε τον αισθητήρα στο κέντρο του χοιρινού κρέατος, αποφεύγοντας τα κόκαλα και τυχόν μεγάλες κοιλότητες λίπους, αν είναι δυνατόν. Τοποθετήστε το χοιρινό απευθείας στις σχάρες του γκριλ. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 70 C, περίπου 6 ώρες.


  • Αφαιρέστε το χοιρινό από τη σχάρα. Αυξήστε τη θερμοκρασία του γκριλ στους 135C.


  • Τυλίξτε το χοιρινό σε δύο στρώσεις μεμβράνης. Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου και στερεώστε καλά το αλουμινόχαρτο ώστε να περιέχει το χυμό μήλου. Τοποθετήστε το τυλιγμένο χοιρινό σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο για να το κρατήσει σε περίπτωση διαρροής.


  • Τοποθετούμε το ταψί στις σχάρες του γκριλ. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 96, περίπου 3 ώρες.


  • Βγάζουμε το χοιρινό από τη σχάρα και πετάμε το κόκκαλο. Ψιλοκόψτε το χοιρινό αφαιρώντας τυχόν περιττό λίπος ή τένοντες. Καρυκεύστε με επιπλέον Traeger Pork & Poultry Rub και αλάτι, αν χρειάζεται. Προσθέστε τη σάλτσα μπάρμπεκιου Traeger Sweet & Heat και ανακατέψτε για να αναμειχθούν. Αφήστε το χοιρινό στην άκρη.


  • Φτιάξτε τα σάντουιτς με τυρί στη σχάρα. Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμιού από τη μία πλευρά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάλτε το ψωμί με το βούτυρο προς τα κάτω. Τοποθετείτε μια φέτα τυρί τσένταρ πάνω από το ψωμί και από πάνω ρίχνετε χοιρινό κρέας. Τοποθετήστε άλλη μια φέτα τυρί πάνω από το χοιρινό και τελειώστε με την άλλη φέτα ψωμί, με την πλευρά του βουτύρου προς τα πάνω. Μαγειρέψτε από την πρώτη πλευρά για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ψωμί. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το ψωμί.


Αφαιρέστε τα σάντουιτς από το την σχάρα, τεμαχίστε τα και απολαύστε!


Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον και άλλους αστάθμητους παράγοντες.


Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.


Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page