top of page

BBQ Pulled Pork Sandwich

Έγινε ενημέρωση: 19 Ιουλ 2019


Συνταγή μαγειρικής BBQ Pulled Pork Sandwich

BBQ Pulled pork

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από μία κλασική συνταγή μπάρμπεκιου. Το τρυφερό, με γεύση από καπνιστό ξύλο μηλιάς, pulled pork συναντά το δροσερό και συγχρόνως τραγανό coleslaw το οποίο σας εγγυάται μία μοναδική γευστική απόλαυση!


ΥΛΙΚΑ

BBQ PULLED PORK:

1 ΩΜΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ (3-4 ΚΙΛΑ)

1/4 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ TRAEGER PORK AND POULTRY RUB

ΣΑΛΤΣΑ BBQ TRAEGER SWEAT & HEAT, ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

½ ΜΕ 1 ΚΟΥΠΑ ΧΥΜΟΣ ΜΗΛΟΥ

4 TBSP ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

1 TBSP ΑΛΑΤΙ

COLESLAW ΣΑΛΑΤΑ:

½ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ TSP ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΠΕΡΙ

½ ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

2 TBSP ΞΥΔΙ

2 ΚΑΡΟΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ

1 TSP ΑΛΑΤΙ ΚΟΣΕΡ

½ TSP ΣΠΟΡΟΥΣ ΣΕΛΕΡΙ

½ ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ SOUR CREAM


4 ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

ΠΙΚΛΕΣ ΤΟΥΡΣΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Αφαιρούμε από τον ώμο του χοίρου σχεδόν όλο το παραπανίσιο λίπος αφήνοντας ελάχιστο πάνω στο κρέας.


Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε τον χυμό μήλου, την καστανή ζάχαρη και το ειδικό μείγμα με μπαχαρικά για χοιρινό TRAEGER PORK & POULTRY. Ανακατέψτε μέχρι το αλάτι και η ζάχαρη να είναι τελείως διαλυμένα


Χρησιμοποιώντας μια σύριγγα κατάλληλη για μαγειρική εισάγουμε το παραπάνω μείγμα με τον χυμό μήλου στο εσωτερικό της επιφάνειας του κρέατος τρυπώντας σε διάφορα σημεία και ότι μείνει το αλείφουμε στην εξωτερική επιφάνεια.


Όταν είμαστε έτοιμοι, προθερμαίνουμε την TRAEGER στους 120 βαθμούς Κελσίου με κλειστό το καπάκι για περίπου 15 λεπτά.


Τοποθετούμε το κομμάτι του χοιρινού απευθείας πάνω στην σχάρα και το αφήνουμε για περίπου 6 ώρες ή ωσότου η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος φτάσει στους 71 C . Τυλίγουμε το χοιρινό με 2 στρώσεις αλουμινόχαρτου καλά και προσθέτουμε μέσα ½ της κούπας χυμό μήλου. Προσέχουμε να έχουμε κλείσει καλά το αλουμινόχαρτο ώστε να παραμείνει μέσα ο χυμός μήλου. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλες 3 ώρες ή ωσότου η εσωτερική του θερμοκρασία να δείξει 96 βαθμούς Κελσίου.


Αφαιρέστε το χοιρινό από την φωτιά και βγάλτε το κόκκαλο που έχει. Τεμαχίστε το κρέας τραβώντας το χοιρινό (pulled pork) αφαιρώντας το επιπλέον λίπος και τις ίνες.


Ρίξτε επιπλέον μείγμα μπαχαρικών για χοιρινό και αλάτι αν χρειάζεται. Προσθέστε την σάλτσα TRAEGER SWEAT & HEAT.


Για το Coleslaw: Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε την μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, τους σπόρους του σέλερι και το ξύδι. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ προσθέστε τα λάχανα και τα καρότα και ρίξτε μέσα το παραπάνω μείγμα που φτιάξατε. Ανακατέψτε καλά.


Τέλος, τοποθετήστε το pulled pork πάνω στο ψωμάκι του burger και από πάνω του μια γενναιόδωρη μερίδα από το coleslaw, καθώς και μερικές πίκλες τουρσί αν θέλετε, και κλείστε με το πάνω ψωμάκι.


Καλή απόλαυση!


*Οι χρόνοι μαγειρέματος ποικίλουν ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.



Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page