top of page

CLASSIC ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΟΡΚΕΤΑ

Έγινε ενημέρωση: 22 Ιαν 2021



Recipe Bbq Brisket Hot Dog
Classic Καπνιστή Πορκέτα


BBQ Pulled pork

Δημιουργήστε αυτό το τραγανό, αλμυρό, υγρό ιταλικό κλασικό ψητό χοιρινό με τη συνταγή Classic Smoked Porchetta και άρωμα από φυσικό ξύλο.



ΥΛΙΚΑ


  • 4 σκελίδες σκόρδου τριμμένες

  • 2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού

  • 2,7 kg χοιρινό κοιλιά, δέρμα

  • 1,3 kg Pork Loin, χωρίς κόκαλα, κεντρική κοπή

  • Extra αλάτι

  • Extra μαύρο πιπέρι




ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


Για το μείγμα σκόρδου: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.


  • Τοποθετήστε το δέρμα της κοιλιάς προς τα πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και χαράξτε το δέρμα με σταυρωτά μοτίβα. Αναποδογυρίστε την κοιλιά και αλατοπιπερώστε με το αλάτι και το μισό από το μείγμα σκόρδου.


  • Τοποθετήστε το κομμένο χοιρινό φιλέτο στο κέντρο της κοιλιάς και τρίψτε με το υπόλοιπο σκόρδο και αλάτι και πιπέρι.


  • Περιστρέψτε το χοιρινό κοιλιά γύρω από την οσφυϊκή χώρα για να σχηματίσετε ένα κυλινδρικό σχήμα και δέστε σφιχτά με σπάγγο κουζίνας σε διαστήματα 2,5cm. Αρωματίστε το δέρμα με αλάτι και πιπέρι και μεταφέρετε το στο ψυγείο, ακάλυπτο και αφήστε τον αέρα να το στεγνώσει όλη τη νύχτα.


  • Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 80°C και προθερμαίνετε, κλείστε το καπάκι για 15 λεπτά.


  • Τοποθετήστε την ραφή της πορκέτας προς τα κάτω απευθείας στη σχάρα και καπνίστε για το κρέας για 1 ώρα.


  • Μετά από μία ώρα, αυξήστε τη θερμοκρασία της ψησταριάς στους 163°C και ψήνετε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 57°C, περίπου 2-1/ 2 ώρες. Εάν το εξωτερικό αρχίσει να καίει πριν επιτευχθεί η επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία, τυλίξτε με αλουμινόχαρτο.


  • Αφαιρέστε από τη σχάρα και αφήστε το να σταθεί 30 λεπτά πριν τεμαχίσετε.


Απολαύστε!




Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον και άλλους αστάθμητους παράγοντες.


Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.


Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page