Αυτές οι φτερούγες κοτόπουλου ψημένες με γλυκό Ταϊλανδέζικο τσίλι από την συνταγή του Matt Pittman συνδυάζουν το γλυκό και το καυτερό σε τέλεια αρμονία.
ΥΛΙΚΑ
ΦΤΕΡΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ :
1,4kg ΜΕ 1,8 kg ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΕΡΥΓΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΦΤΕΡΟΥΓΑ
ΨΗΜΕΝΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ, ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΚΟΜΜΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ΚΑΡΥΚΕΥΜΑ
ΤΑΪΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ:
½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
2 TBSP CHERRY
½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΞΥΔΙ ΡΥΖΙΟΥ
4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
¼ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΝΕΡΟ
½ ΜΕ 1 TBSP ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ
3 TBSP ΣΑΛΤΣΑ ΨΑΡΙΟΥ
1 ½ TBSP ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΣΕ 4 TBSP ΝΕΡΟ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Για την Ταϊλανδέζικη γλυκιά σάλτσα με τσίλι: Τοποθετείστε όλα τα υλικά, εκτός από το καλαμποκάλευρο, σε ένα ταψάκι για σάλτσα και ανακατέψτε τα καλά. Βάλτε το μείγμα στη φωτιά και σιγοβράστε το για 10 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε το μείγμα με το καλαμποκάλευρο και το νερό. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει πηκτό, περίπου για 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε την σάλτσα από τη φωτιά όταν ψήνονται τα φτερά του κοτόπουλου.
Για τα φτερά του κοτόπουλου: Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, εκκινήστε την Traeger σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ψησταριάς. Ρυθμίστε την θερμοκρασία στους 232 βαθμούς Κελσίου και προθερμάνετε την ψησταριά σας με κλειστό το καπάκι για 10-15 λεπτά. Αυτή η θερμοκρασία θα βοηθήσει ώστε τα φτερά να γίνουν πιο τραγανά, ενώ με χαμηλότερη θερμοκρασία ψησίματος μπορεί να γίνει το δέρμα τους σαν λάστιχο.
Αν αγοράσατε ολόκληρα τα φτερά αφαιρέστε την άκρη τους και ξεχωρίστε το κομμάτι με το κρέας από το πτερύγιο. Στεγνώστε τα. Καρυκέψτε ελαφρά τις φτερούγες από όλες τις πλευρές τους με τα μπαχαρικά για κοτόπουλο.
Τοποθετείστε τις φτερούγες απευθείας στην σχάρα της ψησταριάς και ψήστε για 20 λεπτά. Γυρίστε πλευρά τις φτερούγες στα μισά του ψησίματος. Προσωπικά μου αρέσουν οι ξεροψημένες γευστικές μπουκιές στις φτερούγες και το να τα γυρίσεις βοηθάει να το πετύχω και στην άλλη τους πλευρά.
Χρησιμοποιώντας ένα άμεσο θερμόμετρο, δοκιμάστε τα φτερά του κοτόπουλου. Η τελική θερμοκρασία θα πρέπει να είναι μεταξύ 74 – 82 βαθμούς Κελσίου μετά από τα 20 λεπτά. Ενώ το κοτόπουλο είναι ασφαλές για κατανάλωση στους 74 βαθμούς Κελσίου, οι φτερούγες μπορούν να φτάσουν και σε λίγο παραπάνω θερμοκρασία, καθώς είναι δύσκολο να στεγνώσουν.
Για το τελείωμα, βουτήξτε τις φτερούγες μέσα στην γλυκιά Ταϊλανδέζικη σάλτσα τσίλι. Τοποθετείστε τα ξανά στην Traeger για ακόμα 5 λεπτά για να επιτρέψετε στην σάλτσα να δέσει. Αυτό θα αποτρέψει την σάλτσα να τρέχει παντού πάνω σας όταν θα προσπαθείτε να τα φάτε. Αφαιρέστε τα, αφήστε τα να κρυώσουν και ευχαριστηθείτε τα.
Η συνταγή αυτή είναι από το μέλος της ομάδας των επαγγελματιών της Traeger, τον Matt Pittman.
Μπορείτε να βρείτε αυτή τη συνταγή μαζί με χιλιάδες άλλες της Traeger στην εφαρμογή της Traeger.
Created by Traeger
#roasted_sweet_Thai_chili_wings #συνταγές #ψητές_φτερουγες_Ταϊλανδέζικη_γλυκιά_σάλτσα_τσίλι #traeger
Comments