top of page

Έγινε ενημέρωση: 8 Μαΐ 2019


Συνταγή μαγειρικής Κοτόπουλο με μπύρα σε Traeger

Δεν χρειάζεστε την παραδοσιακή σούβλα για να κάνετε αυθεντικό ξυλοκαπνιστό αρνίσιο γύρο. Οι άνθρωποι θα φάνε σχεδόν τα πάντα όταν πεινάνε, μη θυσιάζετε την ευκολία σας για την γεύση, απλά χρησιμοποιείστε την Traeger σας. Ο γύρος είναι γεμάτος γεύση και θα σας κάνει να φωνάζετε "Ώπα".



ΥΛΙΚΑ

2-3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

1 ΜΕΣΑΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ

450 ΓΡΜ ΑΠΑΧΟ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

450 ΓΡΜ ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΑΡΝΙ Ή ΜΟΣΧΑΡΙ (Ή ΠΑΛΙ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ)

2 TSP ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΗΣ TRAEGER ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

1 TSP ΞΕΡΗ ΡΙΓΑΝΗ

1 TSP ΞΕΡΗ ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ

¼ TSP ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ

ΨΩΜΙ ΠΙΤΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΖΕΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ψεκάστε ένα ταψί για ψωμί με αντικολλητικό σπρέι. Τυλίξτε ένα τούβλο ή μια βαριά κονσέρβα με αλουμινόχαρτο. Βάλτε τα στην άκρη.


Βάλτε σε μια κουζινομηχανή το σκόρδο και το κρεμμύδι και χτυπήστε τα μέχρι να κοπούν πολύ ψιλά και τα δύο. Βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι ή ένα πλέγμα και αφήστε τα να στραγγίσουν για 15 λεπτά, πιέζοντας τα. Μην πλύνετε το μπολ της κουζινομηχανής.


Στο μπολ της κουζινομηχανής, προσθέστε το βοδινό, το αρνί, το μίγμα μπαχαρικών της Traeger για σουβλάκι, τη ρίγανη, την μαντζουράνα και το πιπέρι καγιέν. Βάλτε και το στραγγισμένο μίγμα κρεμμυδιού και σκόρδου στο μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.


Βάλτε την πάστα και πιέστε την καλά στο ταψί του ψωμιού. Αν θέλετε μπορείτε να προετοιμάσετε το κρέας μέχρι αυτό το σημείο, στη συνέχεια να το καλύψετε με πλαστική μεμβράνη και να το βάλετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή ακόμα και για όλο το βράδυ.


Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη Traeger σας στο Smoke, με το καπάκι ανοικτό, μέχρι να ανάψει (4-5 λεπτά). Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 163 βαθμούς Κελσίου και προθερμάνετε, με κλειστό το καπάκι για 10 με 15 λεπτά.


Βυθίστε το γύρο μέσα σε νερό και ψήστε τον, αυτό θα αποτρέψει το κάτω μέρος του να γίνει σκληρό, μέχρι το κρέας να φτάσει τους 74 βαθμούς Κελσίου, για 60 με 75 λεπτά.


Βγάλτε το γύρο προσεκτικά από το νερό, στραγγίστε τον και αφαιρέστε τυχόν συσσωρευμένο λίπος και τοποθετήστε τον σε μια σχάρα για να κρυώσει.


Βάλτε το τούβλο που καλύψατε με αλουμινόχαρτο πάνω από το κρέας για να το συμπιέσετε. Μετά από 15 με 20 λεπτά, βγάλτε το κρέας από το ταψί του ψωμιού και κόψτε το σε λεπτές φέτες με ένα ηλεκτρικό μαχαίρι ή ένα αιχμηρό οδοντωτό μαχαίρι.


Φτιάξτε τον γύρο σας χρησιμοποιώντας τα συστατικά για το σερβίρισμα που σας προτείνουμε, ολοκληρώνοντας με το τζατζίκι.


Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page