Καπνιστά, πεντανόστιμα αλλά και γεμάτα από γεύση ξύλου, αυτά τα Ιταλικά Κεφτεδάκια από την Amanda Haas δείχνουν την ευελιξία και τις δυνατότητες των ψησταριών TRAEGER. Τα λαχταριστά αυτά κεφτεδάκια αφού ψηθούν ρίχνονται σε ένα τηγάνι μαζί με ζωμό από ντομάτες για μία γευστική πανδαισία.
ΥΛΙΚΑ
0,5 kg Μοσχαρίσιος κιμάς
0,5 kg Χοιρινός κιμάς
100gr προσούτο σε κυβάκια
1 κούπα κρουτόν
Αλάτι Kosher
2 κ.γ. μαραθόσπορους
1 κ.γ. ρίγανη
1 κούπα τυρί Ricotta από πλήρες γάλα
½ κούπας γάλα
3 αυγά χτυπημένα
1 συσκευασία ντοματοπολτός
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κούπας φύλλα βασιλικού
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, ρυθμίστε την θερμοκρασία του grill στους 190 βαθμούς Κελσίου και αφήστε το να προθερμάνει με κλειστό το καπάκι για 15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον χοιρινό με τον μοσχαρίσιο κιμά καθώς επίσης και το προσούτο, το κρουτόν,2 κ.γ. αλάτι, τους μαραθόσπορους και την ρίγανη.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε την Ricotta, το γάλα και τα αυγά μέχρι να γίνουν ένα.
Έχοντας πλύνει καλά τα χέρια, ανακατέψτε τα κρέατα μεταξύ τους με το ψωμί το αλάτι και τα βότανα μέχρι το μείγμα να είναι ομογενοποιημένο.
Σιγά σιγά ρίξτε το ρευστό μείγμα με το γάλα και τα αυγά στον κιμά και ανακατέψτε με τα χέρια σας. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Pro Tip : Για να δείτε αν χρειάζεται παραπάνω καρυκεύματα και γεύση το μείγμα σας πριν το ψήσετε ολόκληρο, πάρτε λίγο από αυτό και φτιάξτε ένα μικρό μπιφτέκι και ψήστε το για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε την γεύση εάν χρειάζεται στο υπόλοιπο μείγμα για το μέγιστο αποτέλεσμα.
Απλώστε ένα μεγάλο φύλλο από λαδόκολλα ή εάν έχετε το Butcher paper της TRAEGER και λαδώστε το ελαφρά.
Με τα χέρια σας, η με ένα κουτάλι πλάστε τα κεφτεδάκια.
Τοποθετείστε τα στην λαδόκολλα αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους. Το μείγμα πρέπει να φτάσει για περίπου 45 κεφτέδες.
Βάλτε την λαδόκολλα με τους κεφτέδες πάνω από την φωτιά και αφήστε τους να ψηθούν μέχρι να νομίζετε ότι είναι έτοιμοι στα περίπου 20 λεπτά.
Μειώστε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Όταν οι κεφτέδες έχουν κρυώσει ώστε να μπορείτε να τους πιάσετε, βάλτε τους σε ένα τηγάνι. Ρίξτε από πάνω τις λιωμένες ντομάτες. Ρίξτε λίγο αλάτι και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Καλύψτε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο. Τοποθετείστε το στην ψησταριά και αφήστε το να μαγειρευτεί για 60 με 90 λεπτά.
Αφαιρέστε τους κεφτέδες από την φωτιά και ρίξτε λίγα φύλλα βασιλικού από πάνω. Οι κεφτέδες μπορούν να ψυχθούν και να διατηρηθούν και κρύοι αν δεν θέλετε να τους καταναλώσετε αμέσως. Απλά ρίχνετε την σάλτσα ντομάτας όταν είναι να τους σερβίρετε. Καλή απόλαυση!
*Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία και άλλων αστάθμητων παραγόντων.
Created by Traeger
Comments