top of page

Καπνιστά Baby Back Ribs


Συνταγή μαγειρικής Hot & Fast Smoked  Baby Back Ribs

BBQ Pulled pork

Χρειάζεσαι μία γρήγορη και γευστική λύση για απολαυστικά ribs; Αυτή η συνταγή για καπνιστά χοιρινά παϊδάκια σου δίνει την λύση. Smoked baby back ribs σε συνδυασμό με το μείγμα PORK & POULTRY της TRAEGER και χυμό μήλου ψημένα πάνω σε ξύλο καπνίσματος κερασιάς για έντονη γεύση και χρώμα.


ΥΛΙΚΑ


3 ΚΑΡΕ ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ (baby back ribs)

2 ΚΟΥΠΕΣ ΧΥΜΟΣ ΜΗΛΟΥ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Όταν είμαστε έτοιμοι, προθερμαίνουμε την TRAEGER στους 150 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά με κλειστό το καπάκι.


Τραβάμε την μεμβράνη από το πίσω μέρος των ribs και αφαιρούμε ό,τι επιπλέον λίπος έχουν. Ρίχνουμε το μείγμα PORK & POULTRY της TRAEGER και στις 2 πλευρές των ribs. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.


Τοποθετούμε τα ribs σε άμεση επαφή με την σχάρα για 30 λεπτά και τα αφήνουμε να ψηθούν. Καθώς αυτά ψήνονται βάζουμε τον χυμό μήλου σε ένα μπουκάλι με μηχανισμό spray (ψεκάσματος)


Ψεκάζουμε τα ribs με τον χυμό μήλου αφότου έχουν περάσει τα πρώτα 30 λεπτά ψησίματος και στην συνέχεια ψεκάζουμε ανά 30 λεπτά μέχρι να έχουν περάσει 2 με 2,5 ώρες.

Ελέγχουμε την εσωτερική θερμοκρασία των ribs. Η επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 95 βαθμούς Κελσίου. Αν δεν έχει φτάσει ελέγχουμε κάθε 20 λεπτά μέχρι να φτάσει.


Τέλος, αφαιρούμε τα ribs από το grill και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 10 λεπτά προτού τα κόψουμε

και τα σερβίρουμε.


*Οι θερμοκρασίες ψησίματος μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος και άλλους αστάθμητους παράγοντες.



Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page