top of page

Καπνιστό γουρουνόπουλο

Έγινε ενημέρωση: 8 Μαΐ 2019


Συνταγή μαγειρικής Κοτόπουλο με μπύρα σε Traeger

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας στο επόμενο σας ψήσιμο με αυτή τη συνταγή καπνιστού χοίρου. Από το ρύγχος μέχρι το γυριστή του ουρά, αυτό το μικρό γουρουνάκι έχει πρωτόγονη και νόστιμη γεύση.



ΥΛΙΚΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ:

1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ 30 ΚΙΛΑ

½ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΙΤΡΙΝΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ :

½ ΚΟΥΠΑ ΑΛΑΤΙ

½ ΚΟΥΠΑ ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ

½ ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΕ ΣΚΟΝΗ

½ ΚΟΥΠΑ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει πλήρως τα εντόσθια από ολόκληρο το γουρουνόπουλο και ότι είναι εντελώς άτριχο. Για να χωρέσετε ένα ολόκληρο γουρουνόπουλο 30 κιλών μέσα στην Pro 780, αφαιρέστε εντελώς τα πόδια από την κνήμη και κάτω.


Τρίψτε ολόκληρο το γουρουνόπουλο με την κίτρινη μουστάρδα για να δημιουργήσετε μια κολλώδη επιφάνεια για να μείνουν επάνω τα καρυκεύματα. Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά μαζί. Με το 1/3 από τα καρυκεύματα κάντε μασάζ όλο το γουρουνόπουλο από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Αφήστε τα υπόλοιπα καρυκεύματα στην άκρη για αργότερα.


Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ξεκινήστε τη Traeger σας με το καπάκι ανοικτό μέχρι να ανάψει (4-5 λεπτά). Έπειτα βάλτε τη θερμοκρασία στους 120 βαθμούς Κελσίου και προθερμάνετε την ψησταριά με κλειστό το καπάκι για 10 με 15 λεπτά.


Τοποθετήστε το γουρουνόπουλο στη ψησταριά και ψήστε το για 5 ώρες στους 120 βαθμούς.


Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 165 βαθμούς Κελσίου και αφήστε την εκεί μέχρι το τέλος του ψησίματος. Ψήστε το γουρούνι για επιπλέον 2 έως 3 ώρες ή μέχρι η ακίδα της θερμοκρασίας στον ώμο του γουρουνόπουλου καταγράψει εσωτερική θερμοκρασία 96 βαθμών Κελσίου.


Αφαιρέστε το γουρουνόπουλο από τη σχάρα και χοντροκόψτε το κρέας, τραβώντας κομμάτια. Κόψτε το έπειτα στις προτιμώμενες σας μερίδες, είτε ψιλοκομμένο είτε τεμαχισμένο. Χρησιμοποιήστε και τα υπόλοιπα καρυκεύματα για τελείωμα για μια ελαφρώς πιο αλμυρή γεύση, εφόσον θέλετε. Ανακατέψτε και με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και απολαύστε το!


Σημείωση: Ένα γουρουνόπουλο 30 κιλά μπορεί να ταΐσει περίπου 100 άτομα. Μετά το ψήσιμο και το καθάρισμα των οστών, θα μείνουν περίπου 16 κιλά κρέατος.


Εάν μαγειρέψετε μικρότερο γουρουνόπουλο, ο χρόνος μαγειρέματος θα διαφέρει. Θα σας πάρει περίπου 4-6 ώρες για να το μαγειρέψετε ολόκληρο, αλλά καλύτερα να το ελέγχετε με την εσωτερική του θερμοκρασία. Αυξήστε τη θερμοκρασία ψησίματος από τους 120 βαθμούς Κελσίου στους 165 όταν το χοιρινό φτάσει περίπου στους 88 βαθμούς Κελσίου. Συνεχίστε το ψήσιμο στους 165 βαθμούς έως ότου το χοιρινό φτάσει εσωτερική θερμοκρασία 96 βαθμών Κελσίου.


* Συμβουλή από τον Σεφ Marco: Στο πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης, χαράξτε ακριβώς κάτω από το δέρμα, έτσι ώστε να εκτίθεται η πλάτη. Προσθέστε μουστάρδα και καρύκευμα κάτω από το δέρμα για να επιτρέψετε στο αλάτι να διεισδύσει στο κρέας.


Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

1 Comment


Kaleb S
Kaleb S
Sep 09, 2021

Goodd post

Like
bottom of page