top of page

Κλασική συνταγή με λουκάνικο


Συνταγή μαγειρικής Hot & Fast Smoked  Baby Back Ribs

BBQ Pulled pork

Δοκιμάστε την συνταγή μας για ένα κλασικό γεύμα με λουκάνικα συνδυασμένο με οτιδήποτε ψωμί θέλετε για μία ξεχωριστή γεύση από ξυλόφουρνο. Απλά, κόψτε το ψωμί σε κύβους και αφήστε το έξω για ένα βράδυ ώστε να ξεραθεί. Αλλιώς, αν δεν έχετε πολύ χρόνο ψήστε το ψωμί στον φούρνο για 30 λεπτά στους 120 βαθμούς Κελσίου.


ΥΛΙΚΑ


8 ΚΟΥΠΕΣ ΨΩΜΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

2 TBSP ΒΟΥΤΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΑΛΑΤΙ

2 TBSP ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΚΟΥΠΑ ΣΕΛΕΡΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

1 ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

225 ΓΡ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ XYMA

½ ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΥΣΣΙΝΑ

½ ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΨΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ

½ ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΒΟΤΑΝΑ, ΟΠΩΣ ΘΥΜΑΡΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

4 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ )


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Όταν είμαστε έτοιμοι, ρυθμίζουμε την θερμοκρασία της TRAEGER στο HIGH και την αφήνουμε να ανεβάσει θερμοκρασία για 15 λεπτά .


Τοποθετούμε ένα μεγάλο μαντεμένιο τηγάνι στην σχάρα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο, και στην συνέχεια το σέλερι και τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά.


Αφαιρούμε τα λαχανικά και προσθέτουμε τα λουκάνικα. Τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και είναι τραγανά. Ανακατεύουμε μέσα στο τηγάνι τα βότανα, τα βύσσινα και τα καρύδια και στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από το grill.


Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώνουμε τα κρουτόν με το σέλερι και τα κρεμμύδια μαζί με τα λουκάνικα και το μείγμα από τα βότανα. Προσθέτουμε σιγά τον ζωμό κοτόπουλου και συγχρόνως ανακατεύουμε με τα χέρια έως να είμαστε σίγουροι πως τα κρουτόν είναι καλυμμένα από τον ζωμό. Αν τα κρουτόν φαίνονται στεγνά, προσθέτουμε ακόμα λίγο ζωμό.


Χύνουμε όλες τις παρασκευές μας σε ένα τηγάνι και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Διαφορετικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μισό σαν γέμιση για γαλοπούλα.


Τοποθετούμε το τηγάνι στο grill και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά ώσπου να ζεσταθεί καλά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για άλλα 15 με 20 λεπτά μέχρι το ψωμί να γίνει τραγανό στο πάνω μέρος και μαλακό στο εσωτερικό του. Καλή απόλαυση!


*Οι θερμοκρασίες ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος και άλλους αστάθμητους παράγοντες.


Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page