top of page

Κόντρα Σπαλομπριζόλα με αντίστροφο θωράκισμα.


Συνταγή μαγειρικής Hot & Fast Smoked  Baby Back Ribs

BBQ Pulled pork

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ψήσεις μία σπαλομπριζόλα από το παλιό καλό αντίστροφο θωράκισμα. Η συγκεκριμένη κόντρα σπαλομπριζόλα είναι επικαλυμμένη με το καρύκευμα της TRAEGER Beef Rub, καπνιστή και ψημένη έτσι ώστε να λιώνει στο στόμα σας.


ΥΛΙΚΑ


4 ΚΟΝΤΡΑ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

4 κ.σ. ΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, ρυθμίστε την TRAEGER στους 107 βαθμούς Κελσίου και αφήστε την να προθερμάνει για 15 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Για ακόμη καλύτερη γεύση χρησιμοποιείστε το Super Smoke αν είναι δυνατό.


Όσο η ψησταριά προθερμαίνεται, προετοιμάστε τις μπριζόλες απλώνοντας πάνω το TRAEGER Beef Rub.


Ρίξτε της μπριζόλες στην φωτιά και αφήστε της να καπνίσουν για 60 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν μία εσωτερική θερμοκρασία κρέατος γύρω στους 43 βαθμούς Κελσίου.


Αφαιρέστε τις μπριζόλες από την φωτιά και αφήστε τες να ξεκουραστούν.


Ανεβάστε την θερμοκρασία του grill στους 230 βαθμούς Κελσίου. Για μέγιστο αποτέλεσμα αυξήστε την θερμοκρασία στους 260 βαθμούς Κελσίου αν είναι δυνατό για 15 λεπτά με κλειστό το καπάκι.


Τοποθετείστε ξανά τις μπριζόλες στην σχάρα και αφήστε τες να θωρακίσουν για περίπου 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε τις και ρίξτε μία κουταλιά βούτυρο στην κάθε μπριζόλα.


Θωρακίστε για άλλα 4 λεπτά αυτή την πλευρά και τσεκάρετε την εσωτερική θερμοκρασία. Η ιδανική θερμοκρασία για ένα medium rare ψήσιμο είναι περίπου στους 55 βαθμούς Κελσίου.


Όταν οι μπριζόλες φτάσουν την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία αφαιρέστε τες και αφήστε τες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Καλή απόλαυση!


*Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την θερμοκρασία περιβάλλοντος και άλλους αστάθμητους παράγοντες.


Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page