Κόντρα Σπαλομπριζόλα με αντίστροφο θωράκισμα.Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ψήσεις μία σπαλομπριζόλα από το παλιό καλό αντίστροφο θωράκισμα. Η συγκεκριμένη κόντρα σπαλομπριζόλα είναι επικαλυμμένη με το καρύκευμα της TRAEGER Beef Rub, καπνιστή και ψημένη έτσι ώστε να λιώνει στο στόμα σας.


ΥΛΙΚΑ


4 ΚΟΝΤΡΑ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

TRAEGER BEEF RUB

4 κ.σ. ΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, ρυθμίστε την TRAEGER στους 107 βαθμούς Κελσίου και αφήστε την να προθερμάνει για 15 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Για ακόμη καλύτερη γεύση χρησιμοποιείστε το Super Smoke αν είναι δυνατό.


Όσο η ψησταριά προθερμαίνεται, προετοιμάστε τις μπριζόλες απλώνοντας πάνω το TRAEGER Beef Rub.


Ρίξτε της μπριζόλες στην φωτιά και αφήστε της να καπνίσουν για 60 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν μία εσωτερική θερμοκρασία κρέατος γύρω στους 43 βαθμούς Κελσίου.


Αφαιρέστε τις μπριζόλες από την φωτιά και αφήστε τες να ξεκουραστούν.


Ανεβάστε την θερμοκρασία του grill στους 230 βαθμούς Κελσίου. Για μέγιστο αποτέλεσμα αυξήστε την θερμοκρασία στους 260 βαθμούς Κελσίου αν είναι δυνατό για 15 λεπτά με κλειστό το καπάκι.


Τοποθετείστε ξανά τις μπριζόλες στην σχάρα και αφήστε τες να θωρακίσουν για περίπου 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε τις και ρίξτε μία κουταλιά βούτυρο στην κάθε μπριζόλα.


Θωρακίστε για άλλα 4 λεπτά αυτή την πλευρά και τσεκάρετε την εσωτερική θερμοκρασία. Η ιδανική θερμοκρασία για ένα medium rare ψήσιμο είναι περίπου στους 55 βαθμούς Κελσίου.


Όταν οι μπριζόλες φτάσουν την επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία αφαιρέστε τες και αφήστε τες να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Καλή απόλαυση!


*Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την θερμοκρασία περιβάλλοντος και άλλους αστάθμητους παράγοντες.


Created by Traeger


#kontra_spalomprizola_me_boutyro #bbq #ny_strip_steak_reverse_seared #συνταγή_bbq


Traeger Grills Ελλάδα

Κατάστημα

Υποστήριξη

Κανάλια

2310414022

Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 202

Τ.κ: 54655 | Θεσσαλονίκη

Δε-Πα: 8:30-20:00

Σα: 8:30-17:00

sales@ilovebbq.gr

Ακολουθήστε μας

στα Social Media

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

© 2018 by TIMOLEON BBQ EXPERTS

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
0