top of page

Μπέργκερ με καπνιστό χοιρινό και μπέικον

Έγινε ενημέρωση: 7 Νοε 2018


Συνταγή μαγειρικής Κοτόπουλο με μπύρα σε Traeger

Αυτή η συνταγή για διπλό μπέργκερ με χοιρινό είναι ιδανικό για το ψήσιμο σας στην αυλή. Το μπέικον δίνει στα πάντα εκπληκτική γεύση, ένα μπέργκερ χωρίς μπέικον είναι γυμνό.


ΥΛΙΚΑ

900 ΓΡΜ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

110 ΓΡΜ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ (chorizo), ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ

3 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΪΚΟΝ

1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 TBSP ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 TSP ΚΥΜΙΝΟ

1 TSP ΠΙΠΕΡΙ ΛΕΠΤΟΑΛΕΣΜΕΝΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

6 ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ : ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΚΑΣΕΡΙ, ΜΑΡΟΥΛΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε το χοιρινό κρέας, το chorizo, τις φέτες μπέικον, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι. Βρέξτε τα χέρια σας με κρύο νερό και πολύ απαλά ανακατέψτε τα μαζί, προσέχοντας να μην δουλέψετε υπερβολικά το κρέας.


Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε και το μίγμα για χοιρινό και πουλερικά. Χωρίστε το μίγμα του μπιφτεκιού στη μέση και έπειτα χωρίστε κάθε μισό σε περίπου 3 μερίδες, για να σας έχετε συνολικά 6 μπέργκερς.


Βρέξτε τα χέρια σας κάτω από το κρύο νερό και πλάστε τα μπιφτέκια, κάνοντάς τα λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος που έχουν τα ψωμάκια σας, καθώς στο ψήσιμο θα συρρικνωθούν ελαφρά. Πλάστε τα ελαφρά, έτσι ώστε το κρέας να μην γίνει πολύ συμπιεσμένο. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σας, πιέστε ελαφρά στο πάνω μέρος του κάθε μπιφτέκι για να τα βοηθήσετε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.


Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη Traeger σας στο Smoke, με το καπάκι ανοικτό, μέχρι να ανάψει (4-5 λεπτά).


Τοποθετήστε τα χοιρινά μπιφτέκια στην σχάρα της ψησταριάς με την πλευρά που πιέσατε με τον αντίχειρα προς τα κάτω και καπνίστε τα για 30 λεπτά.


Γυρίστε πλευρά τα μπιφτέκια και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 149 βαθμούς Κελσίου και ψήστε τα μέχρι η εσωτερική τους θερμοκρασία να φτάσει περίπου στους 71 βαθμούς Κελσίου.


Ενώ ψήνονται τα μπιφτέκια, ετοιμάστε την σπέσιαλ σάλτσα. Αναμίξτε τη μαγιονέζα, τη σάλτσα μπάρμπεκιου και τη γλυκιά τουρσί νοστιμιά σε ένα μπολ.


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών του ψησίματος, βάλτε φέτες τυριού πάνω από κάθε μπιφτέκι.


Βάλτε τα μπιφτέκια σε μια πιατέλα. Φτιάξτε τα μπέργκερ σας, προσθέτοντας την σπέσιαλ σάλτσα και τις γαρνιτούρες που επιθυμείτε. Απολαύστε τα!


Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page