

Πάρτε μια συνταγή από το βιβλίο της Βασίλισσας του μπάρμπεκιου για τέλειες μπριζόλες. Χοντροκομμένα rib-eyes ψημένα αντίστροφα στη Traeger σας και στη συνέχεια επικάλυψη με ένα μίγμα βουτύρου με σκόρδο για ένα πλούσιο και νόστιμο τελείωμα.
ΥΛΙΚΑ
4 ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ rib-eye ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΠΑΧΟΣ
1 TBSP ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
¼ TSP ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ) ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 2 TBSP ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
¼ TSP ΑΛΑΤΙ KOSHER
2 TBSP ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώστε 2 tbsp βούτυρο. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, μέχρι να γίνουν τρυφερά και ελαφρώς καφετιά.
Προσθέστε 1 tbsp σκόρδο και συνεχίστε να σοτάρετε για ένα επιπλέον λεπτό. Αφαιρέστε τα από την φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο για 5 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε 1 ράβδο βουτύρου με το μείγμα σκόρδου και κρεμμυδιών.
Απλώστε ένα κομμάτι πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε το μείγμα του βουτύρου πάνω του.
Καλύψτε το βούτυρο με πλαστικό περιτύλιγμα και περιστρέψτε το ένα άκρο για να κλείσει. Δώστε στο βούτυρο σχήμα κορμού και στρίψτε και το αντίθετο άκρο για να το κάνετε μια σφιχτή συσκευασία. Βάλτε το στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες ή παγώστε το μέχρι να το χρειαστείτε.
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ξεκινήστε την Traeger σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ψησταριάς σας. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 107 βαθμούς Κελσίου (ρυθμίστε την στο Super Smoke αν χρησιμοποιείτε ψησταριά με ενεργοποιημένο το WiFIRE) και προθερμάνετε με το καπάκι κλειστό για 10 λεπτά.
Τοποθετήστε τις μπριζόλες στην σχάρα της ψησταριάς και καπνίστε τις για 45 με 60 λεπτά ή έως ότου με άμεσο θερμόμετρο το παχύτερο μέρος του κρέατος να φτάσει στους 52 βαθμούς Κελσίου.
Βγάλτε τη ράβδο βουτύρου με σκόρδου από το ψυγείο και αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ οι μπριζόλες ψήνονται.
Βγάλτε τις μπριζόλες από τη ψησταριά, ανεβάστε τη θερμοκρασία ψησίματος στους 232 βαθμούς Κελσίου (260 βαθμούς Κελσίου αν χρησιμοποιήσετε ψησταριά με ενεργοποιημένο το WiFIRE) και προθερμαίνετε με το καπάκι κλειστό.
Αφήστε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για 10 λεπτά ενώ προθερμαίνετε τη ψησταριά. Κόψτε το βούτυρο σκόρδου σε φέτες των 0,6 εκατοστών και βάλτε τις στην άκρη.
Τοποθετήστε τις μπριζόλες πίσω στην προθερμασμένη ψησταριά και καψαλίστε τις για 5 λεπτά σε κάθε πλευρά. Βάλτε 2 φέτες του βουτύρου σκόρδου πάνω σε κάθε μπριζόλα αμέσως μόλις τις βγάλετε από την ψησταριά.
Σερβίρετε ή κόψτε τις αμέσως αφού θα τις βγάλετε από τη ψησταριά. Απολαύστε τις!
Μπορείτε να βρείτε αυτή τη συνταγή μαζί με χιλιάδες άλλες της Traeger στην εφαρμογή της Traeger.
Created by Traeger
Comentários