top of page

Παϊδάκια στο grill με Σάλτσα από Δεντρολίβανο

Έγινε ενημέρωση: 2 Αυγ 2019


Αυτή η απλή και κλασική συνταγή για παϊδάκια απογειώνεται σε συνδυασμό με την σάλτσα από το δεντρολίβανο σε μια πανδαισία γεύσεων.

BBQ Pulled pork

Αυτή η απλή και κλασική συνταγή για παϊδάκια απογειώνεται σε συνδυασμό με την σάλτσα από το δεντρολίβανο σε μια πανδαισία γεύσεων.


ΥΛΙΚΑ


½ ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

¼ ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 TBSP ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ

2 TBSP ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ

1 TBSP ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ

2 TSP ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ DIJON

1 TSP WORCESTERSHIRE ΣΑΛΤΣΑ

ΠΙΠΕΡΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με μία κουταλιά ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν μαλακά και διάφανα. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε να πάρουν χρώμα.


Έπειτα, ρίχνουμε τα παραπάνω υλικά σε ένα κάδο από μπλέντερ. Προσθέτουμε την σως από σόγια, το δεντρολίβανο, το μπαλσάμικο, την μουστάρδα και την σάλτσα Worcestershire και τα χτυπάμε στο blender. Ρίχνουμε όσο πιπέρι πιστεύουμε χρειάζεται στο τελικό μείγμα.


Καθώς το μείγμα, αναδεύεται ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας νερό αν η σάλτσα είναι πολύ πηκτή. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.


Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, ρυθμίζουμε την θερμοκρασία του grill στο High, και το αφήνουμε να προθερμάνει για 15 λεπτά με κλειστό το καπάκι.


Αλείφουμε τα αρνίσια παϊδάκια με λάδι και στις 2 πλευρές και αλατοπιπερόνουμε.


Ψήνουμε τα παϊδάκια μέχρι η εσωτερική τους θερμοκρασία να φτάσει τους 57 βαθμούς Κελσίου αν θέλουμε ένα medium-rare ψήσιμο, αλλιώς 4 με 6 λεπτά για κάθε πλευρά


Σερβίρουμε την σάλτσα από δεντρολίβανο. Καλή απόλαυση!


*Οι ώρες ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος και άλλους αστάθμητους παράγοντες.

Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page