top of page

Πίτσα Μαργαρίτα

Έγινε ενημέρωση: 6 Νοε 2018


Συνταγή μαγειρικής Κοτόπουλο με μπύρα σε Traeger


Η αυθεντική Ιταλική πίτσα γίνεται σε ξυλόφουρνο. Οι ψησταριές Traeger με καύσιμο από καθαρό πέλλετ σας προσφέρουν την καπνιστή γεύση του ξύλου. Δημιουργήστε χειροποίητη, ψημένη σε ξυλόφουρνο πίτσα στην ψησταριά σας.


ΥΛΙΚΑ

ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΤΣΑΣ :

2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ HEIRLOOM ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

4 ΜΕ 6 ΜΕΓΑΛΑ ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ

½ TBSP ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ

ΑΛΑΤΙ

¼ ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ 1 TBSP ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

900 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ φέτες

¼ ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΡΑ


ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ :

1 ΜΕ 1 ½ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΠΡΟΖΥΜΙ

1 ¼ ΜΕ 1 ¾ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ

4 ΜΕ 5 TBSP ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, εκκινήστε την Traeger σας στην ρύθμιση Smoke με το καπάκι ανοικτό μέχρι να ξεκινήσει η φωτιά (4 έως 5 λεπτά). Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 232 βαθμούς Κελσίου και προθερμάνετε, με κλειστό το καπάκι, για 10 έως 15 λεπτά.

Ανακατέψτε μαζί το φρέσκο προζύμι, μια κουταλιά της σούπας λάδι, το αλάτι και το 1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι. Προσθέτετε επιπλέον αλεύρι, λίγο κάθε φορά, όσο χρειάζεται για να σχηματιστεί μια συμπαγής ζύμη για την πίτσα. Η ποσότητα του αλευριού που θα χρειαστεί εξαρτάται από το επίπεδο της υγρασίας του προζυμιού σας (η αναλογία αλεύρι προς νερό χρησιμοποιείται όταν το βάζουμε στο προζύμι).

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, καθώς θα είναι ευκολότερο να απλωθεί. (Δεν πρόκειται να φουσκώσει σημαντικά, πιθανώς και καθόλου). Απλώστε τη ζύμη σε κύκλο, χρησιμοποιώντας ελάχιστη ποσότητα αλευριού, για να αποφύγετε να κολλήσει.

Ψήστε την κόρα για περίπου 7 λεπτά.

Αφαιρέστε την κόρα από τη ψησταριά Traeger και αλείψτε την με το υπόλοιπο λάδι για να αποτρέψετε τις γαρνιτούρες να μουλιάσουν την κόρα και να την μουσκέψουν.

Προσθέστε γαρνιτούρα και ψήστε την πίτσα μέχρι να ροδίσει η κόρα και να λιώσει το τυρί. Απολαύστε!

Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page