top of page

Πίτσα με λουκάνικα από αγριόχοιρο

Έγινε ενημέρωση: 8 Μαΐ 2019


Συνταγή μαγειρικής Κοτόπουλο με μπύρα σε Traeger

Απελευθερώστε την άγρια πλευρά σας με αυτή την καυτή συνταγή πίτσας. Χειροποίητα λουκάνικα αγριόχοιρου, λευκά μανιτάρια cremini, φρέσκα βότανα, χειροποίητη ζύμη, και πολύ κασέρι, όλα αυτά κάνουν την συνταγή αυτή σίγουρο νικητή.



ΥΛΙΚΑ

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ :

4 - ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

1 – ½ TBSP ΖΑΧΑΡΗ

2 TSP ΑΜΕΣΗ ΜΑΓΙΑ

3 TBSP ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

445 ml ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ :

450 ΓΡΜ ΚΡΕΑΣ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ

2 TSP ΑΛΑΤΙ KOSHER (ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ)

3 TSP ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΓΙΑ ΤΡΙΨΙΜΟ

1 TSP ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ

1 ΠΡΕΖΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ

ΠΙΤΣΑ :

2 TBSP ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ

½ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΙΤΡΙΝΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΛΥΩΜΕΝΟ

450 ΓΡΜ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ CREMINI

½ TBSP ΑΛΑΤΙ KOSHER (ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ)

1 TSP ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

1 TSP ΘΥΜΑΡΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Για τη ζύμη: Ρίξτε το ζεστό νερό σε ένα μπολ, προσθέστε τη μαγιά και ανακατέψτε απαλά. Αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Ανακατέψτε και τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι. Προσθέστε και το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια μπάλα.

Αλείψτε ένα μεγάλο μπολ με ελαιόλαδο και τοποθετήστε τη ζύμη μέσα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την να καθίσει μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου σε μία ώρα).

Βάλτε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε την 4 με 5 φορές. Αφήστε την να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.


Για το λουκάνικο: Σε ένα μεσαίο μπολ βάλτε όλα τα συστατικά για το λουκάνικο και ανακατέψτε καλά με τα χέρια.

Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μείγμα του λουκάνικου και μαγειρέψτε το, σπάζοντας το στην πορεία μέχρι να μαγειρευτεί όλο και να γίνει ελαφρώς καφέ.

Βγάλτε το λουκάνικο από το τηγάνι, αφήνοντας 1 κουταλιά της σούπας λίπος μέσα στο τηγάνι. Βάλτε το στην άκρη μέχρι να είστε έτοιμοι να φτιάξετε την πίτσα.

Βάλτε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετε τα σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να καραμελώσουν, περίπου σε 15 λεπτά. Βγάλτε τα από το τηγάνι και βάλτε τα στην άκρη μέχρι να είστε έτοιμοι να φτιάξετε την πίτσα.

Προσθέστε άλλο 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέστε τα μανιτάρια (σε παρτίδες αν χρειαστεί), προσέχοντας να μην γεμίσετε πολύ το τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και τα μανιτάρια να ροδίσουν. Βγάλτε τα από το τηγάνι και βάλτε τα στην άκρη μέχρι να είστε έτοιμοι να φτιάξετε την πίτσα.


Ρυθμίστε τη θερμοκρασία της ψησταριάς σας Traeger στους 232 βαθμούς Κελσίου (ρυθμίστε την στους 260 βαθμούς Κελσίου αν χρησιμοποιείτε ψησταριά με ενεργοποιημένο το WiFIRE) και προθερμάνετε την με το καπάκι κλειστό για 10 με 15 λεπτά.


Πασπαλίστε γενναιόδωρα την επιφάνεια σας με αλεύρι καλαμποκιού. Κόψτε τη ζύμη στο μισό και πλάστε την σε κύκλους πάνω στο καλαμποκάλευρο σε πάχος περίπου 0,6 εκατοστών.


Απλώστε τη μοτσαρέλα, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το λουκάνικο του αγριογούρουνου στην ζύμη της πίτσας και βάλτε την στη προθερμασμένη ψησταριά σας.


Ψήστε την για 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και η κρούστα της να γίνει ελαφρώς καφέ. Βγάλτε την από την ψησταριά και πασπαλίστε την με φρέσκο ​​θυμάρι. Κόψτε την και απολαύστε την!



Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτό και σε χιλιάδες άλλες συνταγές Traeger στην εφαρμογή Traeger .


Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page