Αυτή η συνταγή καπνιστού σολομού είναι ο τέλειος τρόπος για να τζαζάρετε τον σολομό. Περιχύνεται με κρέμα αβοκάντο και τσιγαρίζεται με ταϊλανδέζικα μπαχαρικά & κάρυ με αποτέλεσμα να κάνετε τους γευστικούς σας κάλυκες να μπούν στον ρυθμό !
4 φιλέτα σολομού
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ταϊλανδέζικη πάστα κόκκινου κάρυ
1 Πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 Μέτριο λάιμ, κομμένο σε φέτες
Χυμό λαιμ και φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
Για την κρέμα αβοκάντο
1 Μέτριο αβοκάντο, κομμένο στη μέση, χωρίς κουκούτσι και ξεφλουδισμένο
5 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο
1/4 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου, επιπλέον για το σερβίρισμα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
φρέσκο κόλιανδρο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Για να φτιάξετε την κρέμα αβοκάντο: Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, αναμιγνύετε το αβοκάντο, το γάλα καρύδας, το χυμό λάιμ, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να γίνει λείο. Η σύσταση θα πρέπει να είναι παρόμοια με τη ζύμη για κέικ - παχύρρευστη, αλλά να απλώνεται. Για να το αραιώσετε αν χρειάζεται, προσθέστε μια ή δύο κουταλιές της σούπας νερό ή γάλα καρύδας και ανακατέψτε για να ενσωματωθεί. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σερβίρουμε.
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο Traeger στους 232˚C και προθερμάνετε, με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά. Τοποθετήστε ένα ταψί από χυτοσίδηρο περίπου 30 cm στη σχάρα της ψησταριάς για να προθερμανθεί.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, την κόκκινη πάστα κάρυ, το πιπέρι καγιέν και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Πασπαλίστε ομοιόμορφα το μείγμα καστανής ζάχαρης πάνω από κάθε φιλέτο σολομού, τρίβοντάς το στη σάρκα από όλες τις πλευρές.
Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μαντεμένιο τηγάνι στην Traeger. Προσθέστε 2 από τα φιλέτα σολομού (αν έχουν πέτσα, με την πλευρά της προς τα πάνω) και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανή η κάτω πλευρά και μόλις αρχίσει να μαυρίζει, περίπου 4 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα και μαγειρεύουμε άλλα 4 λεπτά, μέχρι το ψάρι να γίνει σφιχτό στην αφή. Αφαιρέστε το από το μαντεμένιο τηγάνι.
Προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι και ανακατέψτε για να καλυφθεί. Προσθέστε τα υπόλοιπα 2 φιλέτα σολομού και επαναλάβετε τη διαδικασία μαγειρέματος.
Καραμελώστε τις φέτες λάιμ είτε προσθέτοντάς τις κατά το τελευταίο λεπτό του μαγειρέματος του σολομού είτε τις ρίχνετε στο άδειο τηγάνι αφού τελειώσει ο σολομός.
Αφήστε τα λάιμ να ψηθούν για 30 δευτερόλεπτα από τη μία πλευρά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
Για να σερβίρετε, μοιράστε τα φιλέτα σολομού σε ξεχωριστά πιάτα και ρίξτε 2 γενναιόδωρες κουταλιές της σούπας κρέμα αβοκάντο πάνω από το καθένα.
Ολοκληρώστε στίφοντας λίγο λάιμ απο πάνω και πασπαλίζοντας λίγο φρέσκο κόλιανδρο.
Απολαύστε !
Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον και άλλους αστάθμητους παράγοντες.
Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.
Created by Traeger Grills
コメント