top of page

Σάντουιτς με τραβηχτό χοιρινό


Συνταγή μαγειρικής Κοτόπουλο με μπύρα σε Traeger

Ρίξτε τους ρυθμούς. Αυτή η συνταγή χρειάζεται υπομονή. Ετοιμαστείτε για νέους φίλους, αυτή η συνταγή θα πλημμυρίσει την γειτονιά σας με την γλυκιά μυρωδιά καπνού από ξύλο. Κομματιάστε αυτό το ψητό και χρησιμοποιήστε το σε τάκος, σάντουιτς, πίτσα ή σε οτιδήποτε χρειάζεται λίγη χοιρινή έμπνευση.



ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΩΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ (2,3 ΜΕ 3,2 ΚΙΛΑ)

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ XYMO ΜΗΛΟΥ, ΣΕ ΨΕΚΑΣΤΗΡΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΑ

10 ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ HAMBURGER

ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Καρυκέψτε γενναιόδωρα το χοιρινό από όλες τις πλευρές του με το μίγμα των μπαχαρικών.


Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη Traeger σας στο Smoke, με το καπάκι ανοικτό, μέχρι να ανάψει (4-5 λεπτά). Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 107 βαθμούς Κελσίου και προθερμάνετε, με κλειστό το καπάκι για 10 με 15 λεπτά.


Βάλτε το ψητό στη σχάρα της ψησταριάς, με την πλευρά με το λίπος προς τα πάνω και καπνίστε το για 3 ώρες, ψεκάζοντας το με το χυμό μήλου κάθε ώρα μετά την πρώτη ώρα καπνίσματος. Μεταφέρετε το σε ένα αλουμινένιο ταψάκι μίας χρήσης, αρκετά μεγάλο για να κρατάει το ψητό.


Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 121 βαθμούς Κελσίου και ψήστε το κρέας για 6 με 8 επιπλέον ώρες ή μέχρι, εισάγοντας ένα θερμόμετρο κρέατος άμεσης ανάγνωσης στο πιο παχύ κομμάτι που δεν έρχεται όμως σε επαφή με κόκκαλο, αυτό δείξει την θερμοκρασία των 88 βαθμών Κελσίου. Εάν το χοιρινό αρχίσει να γίνεται πάρα πολύ καφετί, καλύψτε το με ένα αλουμινόχαρτο ελαφρά.


Μεταφέρετε προσεκτικά το χοιρινό ψητό σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Ρίξτε τους χυμούς που έχουν μείνει στον πάτο από το αλουμινένιο ταψάκι σε ένα διαχωριστή σάλτσας.


Με τα χέρια σας (κατά προτίμηση για προστασία από τη θερμότητα φορώντας πλαστικά γάντια με επένδυση, για βαριά χρήση), τραβήξτε το χοιρινό και κάντε το σε κομμάτια. Αφαιρέστε τα κόκαλα και κάθε κομμάτι λίπους.


Τραβήξτε ξανά κάθε κομμάτι σε μικρότερα κομματάκια και μετά βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Καρυκέψτε τα με επιπλέον μίγμα μπαχαρικών και υγράνετε τα με το χυμό του χοιρινού που κρατήσατε (αφού αφαιρέσετε το λίπος που επιπλέει στην κορυφή).


Αν επιθυμείτε, προσθέστε σάλτσα μπάρμπεκιου ​​και ανακατέψτε καλά ή σερβίρετε τη σάλτσα μπάρμπεκιου στο πλάι.


Βάλτε το μείγμα του χοιρινού κρέατος στα ψωμάκια του hamburger, σερβίρετε με λαχανοσαλάτα και απολαύστε τα.


Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page