top of page

TRAEGER BBQ ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΟΜΒΑΗΣ ΦΛΑΜΠΕ


Recipe Bbq Brisket Hot Dog
TRAEGER BBQ ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΟΜΒΑΗΣ ΦΛΑΜΠΕ


BBQ Pulled pork

Αυτό το αυθεντικό Ινδικό πιάτο μαγειρεύεται τέλεια στην Traeger Pellet Grill και θα σε συγκλονίσει με την γεύση του.

Η γεύση τους ενισχύεται με μια διαδικασία μαριναρίσματος δύο σταδίων: πρώτα στο ξύδι και μετά στο γιαούρτι και φυσικά από το φυσικό άρωμα ξύλου από το pellet mesquite . Προσοχή οι γαρίδες θέλουν ψήσιμο μόλις 4-5 λεπτά και δυο μόνο γυρίσματα για να μην στεγνώσουν!

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. γαρίδες Jumbo, με το κέλυφός τους ή 4 ουρές αστακού


Για την μαρινάδα ξυδιού

  • 3 κ.σ. ξύδι μηλίτη

  • 2 κ.σ. νέκταρ βερίκοκου ή μάνγκο

  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού


Για την μαρινάδα γιαουρτιού

  • 1 φλιτζ. τσαγ. απλό γιαούρτι πλήρες

  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 1 κ.σ. τριμμένο ξεφλουδισμένο φρέσκο τζίντζερ

  • 1 κ.σ.. ψιλοκκομένο τσίλι

  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 2 - 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο, για το άλειμμα

  • ¼ φλιτζ. τσαγ. ρούμι για το φλαμπέ




ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ


Με ένα κοφτερό και μυτερό μαχαίρι, κόβετε κάθε γαρίδα κατά μήκος μέσα από την κοιλιά σχεδόν μέχρι πίσω στο κέλυφος, και αφαιρείτε τη μαύρη φλέβα. Όπως είναι ανοιχτές με το κέλυφός τους, τις ξεπλένετε καλά με κρύο τρεχούμενο νερό, τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας,


• Για την μαρινάδα ξυδιού : Αναμιγνύετε το ξύδι, το νέκταρ βερίκοκου ή μάνγκο και το χυμό λεμονιού σε ένα μη αντιδραστικό ταψί (γυάλινο πυρέξ) αρκετά μεγάλο, ώστε να χωρέσει τις γαρίδες σε ένα μόνο στρώμα. Προσθέτετε τις γαρίδες, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και αφήνετε να μαριναριστούν, σε θερμοκρασία δωματίου, για 15 λεπτά.


• Για τη μαρινάδα γιαουρτιού: Αναμιγνύετε το γιαούρτι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν, το γαρίφαλο και το αλάτι σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε τις γαρίδες, γυρίζοντας τες 1-2 φορές να πάει παντού η μαρινάδα, τις σκεπάζετε με μεμβράνη και τις βάζετε στο ψυγείο, για 45 λεπτά.


• Ετοιμάζετε το μπάρμπεκιου για άμεσο ψήσιμο και προθερμαίνετε σε υψηλή θερμοκρασία ή εφαρμόζετε μια μαντεμένια πλάκα σε ένα καπνιστήριο pellet. Μόλις είναι έτοιμο, λαδώνετε καλά τη σχάρα του γκριλ. Αφαιρείτε τις γαρίδες από τη μαρινάδα και πετάτε τη υπόλοιπη. Αραδιάζετε τις γαρίδες, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, στην καυτή σχάρα ή στο καυτό μαντέμι. Ψήνετε τις γαρίδες για 2 λεπτά, στη συνέχεια τις γυρίζετε χρησιμοποιώντας λαβίδες και τις ψήνετε μέχρι να ροδίσουν όμορφα εξωτερικά και να σφίξουν και να ροδίσουν εσωτερικά, περίπου για 2 λεπτά ακόμη. Καθώς ψήνονται, τις αλείφετε μία ή δύο φορές με το λιωμένο βούτυρο.


• Μεταφέρετε τις ψητές γαρίδες σε μια πιατέλα. Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή είναι καθαρή από εύφλεκτα υλικά και ότι κανείς δεν στέκεται πολύ κοντά. Ζεσταίνετε απαλά το ρούμι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, σε ένα μικρό τηγάνι. Προσοχή, μην το αφήσετε να βράσει ή έστω να κάψει- ένα απλό ζέσταμα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και χρησιμοποιώντας ένα μακρύ σπίρτο, ανάβετε προσεκτικά το ρούμι. Επίσης, πολύ προσεκτικά περιχύνετε το φλεγόμενο ρούμι πάνω από τις γαρίδες και σερβίρετε αμέσως.


Απολαύστε !




Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον και άλλους αστάθμητους παράγοντες.


Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.


Created by Mirsini Lampraki



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page