TRAEGER POT ROAST SANDWICH





Το Traeger σάντουιτς Roast Pot Sandwich είναι με απίθανο άρωμα ξύλου. Τρυφερό ψητό κατσαρόλας, αλμυρή σάλτσα, καπνιστή μαρμελάδα από πράσο και νόστιμη μαγιονέζα, ένα σάντουιτς που δεν υστερεί σε τίποτα από τα άλλα.



ΥΛΙΚΑ


  • 1 1/3 (1,8-2,7 kg) ψητό Chuck- βόειου κρέατος

  • Traeger Beef Rub

  • 2 2/3 βόειου κρέατος

  • 1 1/3 καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

  • 1 1/3 Σέλινο, Ψιλοκομμένο

  • 1 1/3 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 5 1/3 Σκόρδο

  • 2 2/3 Κύμινο σούπας

  • 2 2/3 κ.σούπας τσίλι σε σκόνη

  • 2 2/3 κ.σούπας σκόρδο σκόνη

  • 2 2/3 κ.σούπας κρεμμύδι σε σκόνη

  • καλαμπόκι

  • 2/3 φλιτζάνι πράσα, πλυμένα, αποξηραμένα και λεπτά κομμένα σε φέτες

  • 1/3 φλιτζάνι βούτυρο

  • 1 1/3 κ.σούπας μουστάρδα

  • 1/3 φλιτζάνι ξύδι

  • 1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

  • αλάτι

  • 2/3 φλιτζάνι μαγιονέζα

  • 2 2/3 ψωμί φραντζόλα όπως μπάκετα

  • 8 φέτες τυρί provolone



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ



  • Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 204 ℃ και προθερμάνετε, κλείστε το καπάκι για 15 λεπτά.


  • Καρυκεύστε το ψητό με Traeger Beef rub και τοποθετήστε το απευθείας στην σχάρα. Ψήστε για 20-30 λεπτά έως ότου το εξωτερικό να καραμελώσει


  • Αφαιρέστε το ψητό από τη σχάρα και τοποθετήστε το σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μειώστε τη θερμοκρασία του γκριλ στα 160 ℃.


  • Προσθέστε τον ζωμό στο ψητό κρέας (ο ζωμός πρέπει να καλύπτει περίπου τα 3/4 του ύψους του ψητού) και το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε για ομοιόμορφη κατανομή, φροντίζοντας να μην υπάρχουν λαχανικά πάνω από το ψητό.


  • Κλείστε το καπάκι και τοποθετήστε την πίσω στη σχάρα. Ψήνουμε για 3-4 ώρες έως ότου το ψητό να γίνει τρυφερό.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2,52 λίτρα ζωμό βοείου κρέατος

  • 1 1/3 καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

  • 1 1/3 Stery σέλινο, ψιλοκομμένο

  • 1 1/3 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 5 1/3 Σκόρδο

  • 2 2/3 Κύμινο σούπας

  • 2 2/3 κ.σούπας τσίλι σε σκόνη

  • 2 2/3 κ.σούπας σκόρδο σκόνη

  • 2 2/3 κ.σούπας κρεμμύδι σε σκόνη


  • Αφαιρέστε το ψητό από τον ζωμό και το τεμαχίστε το, απορρίπτοντας τυχόν μεγάλα κομμάτια λίπους ή νευρώσεις.


  • Για το ζωμό: Στραγγίστε τον ζωμό και τοποθετήστε το ξανά στην κατσαρόλα. Αφήστε τον να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Φέρτε τον ζωμό στην επιθυμητή σύσταση με άμυλο αραβοσίτου.


  • Ρίξτε λίγο από τον ζωμό πάνω από το τεμαχισμένο κρέας και διατηρήστε το υπόλοιπο στην άκρη.


  • Βεβαιωθείτε ότι τα πράσα πλύθηκαν καλά. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κόψετε τα πράσα, να τα βυθίσετε σε ένα κουβά με νερό και να ανακατέψετε έντονα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά. Σηκώστε τα πράσα από το νερό σε ένα σουρωτήρι, ξεπλύνετε και στεγνώστε την περίσσεια νερού.


  • Για την Μαρμελάδα Πράσου: Λιώστε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε μέτρια θερμότητα. Προσθέστε τα πράσα και μειώστε τη θερμότητα στο μέσο. Μαγειρέψτε τα πράσα ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να καταρρεύσουν. Προσθέστε τους σπόρους μουστάρδας, ξύδι και καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε. Σιγοβράστε για 20-30 λεπτά έως ότου τα υγρά της μαρμελάδας να μειωθούν και η ίδια να πηχτώσει. Ρίξτε λίγο αλάτι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

  • Χωρίστε τις φραντζόλες κατά μήκος και χωρίστε σε 6-8 σάντουιτς.

  • Απλώστε λίγο από το μαγιονέζα και τη μαρμελάδα πράσο σε κάθε μισό ψωμί. Γεμίστε κάθε μισό με τεμαχισμένο βόειο κρέας και μια φέτα προβολόνε.

  • Τοποθετήστε τα μισά σάντουιτς πίσω στη σχάρα (σε 160 C) αρκετή ώρα ώστε να λιώσει το τυρί, περίπου 5 λεπτά.


  • Αφαιρέστε από τη σχάρα και σερβίρετε τις φραντζόλες ανοιχτές ή με δύο μισά μαζί για να φτιάξετε ένα σάντουιτς. Σερβίρετε με επιπλέον σάλτσα



Απολαύστε!




Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον και άλλους αστάθμητους παράγοντες.


Αποκτήστε πρόσβαση σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες συνταγές στην επίσημη εφαρμογή της TRAEGER.


Created by Traeger


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
0