top of page

Τραγανές πατάτες χωρίς τηγάνισμα


Συνταγή μαγειρικής Κοτόπουλο με μπύρα σε Traeger

Η υγιεινή αυτή συνταγή έρχεται από τους GRILLING MONTANA και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το πόσο νόστιμες γίνονται αυτές οι καπνιστές πατάτες.



ΥΛΙΚΑ

4-6 ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΛΑΔΙ

¼ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΑΛΑΤΙ ΣΚΟΡΔΟΥ

2 TBSP ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ

1 TBSP ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ

2/3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΝΙΦΑΔΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε τις πατάτες στο μισό και έπειτα σε όγδοα, κάνοντάς τες σε σφήνες. Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, προσθέστε τις πατάτες και το λάδι. Ανακατέψτε τις πατάτες μέσα στο λάδι μέχρι να καλυφθούν παντού γενναιόδωρα. Χρησιμοποιώντας ένα μπολ, το οποίο είναι κατά τα δύο τρίτα μεγαλύτερο από τις πατάτες, κάνει τη δουλειά σας πιο εύκολη και τα πάντα πολύ λιγότερο χάλια. Αφού οι πατάτες καλυφθούν με λάδι, ρίξτε από πάνω τα καρυκεύματα και καλύψτε τις καλά, σιγουρεύοντας ότι όλες οι γεύσεις έχουν διασφαλίζοντας ότι όλες οι γεύσεις είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες παντού. Αφήστε τις στην άκρη.

Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, ρυθμίστε τη Traeger σας στο Smoke, με το καπάκι ανοικτό, μέχρι να ανάψει (4-5 λεπτά). Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 204 βαθμούς Κελσίου και προθερμάνετε, με κλειστό το καπάκι για 10 με 15 λεπτά.

Ακριβώς πριν από το ψήσιμο, πασπαλίστε με τα 2/3 του φλιτζανιού με τις νιφάδες πατάτας στις καρυκευμένες πατάτες σας. Προσπαθήστε να καλύψετε τις πατάτες όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα με τις νιφάδες πατάτας και να προσκολληθούν σε κάθε μια από ποτισμένες με λάδι σφήνες πατάτας.

Απλώστε τις πατάτες σε ένα φύλλο ψησίματος ασφαλές για τη ψησταριά σας, φροντίζοντας να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερες νιφάδες στις πατάτες.

Ψήστε για 25 με 35 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να γίνουν χρυσοκαφετιές, ψημένες όλες και με ένα τραγανό εξωτερικό.

Σερβίρετε αμέσως. Απολαύστε!


Created by Traeger



Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page